Fødevarevirksomheder i Region Sjælland kan i et nyt projekt få gratis ekspertbistand til at udvikle innovative fødevareprodukter og -teknologier. Projektet, som er finansieret af EU og Region Sjælland, skal styrke beskæftigelsen og øge væksten i fødevarebranchen i regionen. Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet er en af partnerne bag projektet.
Det betyder, at hvis en fødevarevirksomhed i Region Sjælland har en idé til et innovativt produkt eller en ny teknologi, kan de få gratis ekspertbistand til at føre den ud i virkeligheden.
I projektet Greater Copenhagen Food Innovation – i daglig tale CPH-Food – kan små og mellemstore virksomheder trække på den fødevarefaglige ekspertise blandt studerende eller forskere fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet eller DTU Fødevareinstituttet, som kan hjælpe med at løse konkrete problemer i produktionen eller i udviklingen af et produkt eller en teknologi. Virksomhederne kan også gå sammen i mini-konsortier, som med forskerhjælp løser en udviklingsopgave. Sådanne forløb sluttes af med en projektmodningsfase og brugertests.
Projektpartnerne har allerede kontakt til en række virksomheder, hvis idéer er ved at blive udkrystalliseret i samarbejdsprojekter.
Eksempelvis vil en virksomhed optimere modningsprocessen for at få den helt rigtige smag i lufttørrede gourmetpølser produceret i Danmark. En anden virksomhed vil i samarbejde med danske stjernekokke udvikle næringsrige og velsmagende instant meals bl.a. baseret på alger.