GEA har netop indviet deres nye showfaciliteter i Slagelse med præsentation af tre nyheder til fødevareindustrien. Vi rapporterer her fra GEA’s fødevaredage i Slagelse
Af levnedsmiddelingeniør Klaus Hansen
60 fødevarefolk fra hele Norden havde taget turen til Slagelse for at høre om de sidste nye, spændende nyheder fra GEA. Det drejede sig blandt andet om en nyudviklet fødevareemballage, FoodTray, og en online iltsensor, OxyCheck, der er i stand til at måle iltmængden i samtlige pakninger, der forlader pakkemaskinen.
Fordelen ved emballagen FoodTray er, at langt hovedparten af emballagen består af pap, der kan genanvendes. FoodTray kan med fordel erstatte en lang række nuværende emballager, der er udført i ren plast og derfor ikke kan genanvendes.
Med OxyCheck er det muligt at måle iltmængden på samtlige MAP-pakninger, som forlader pakkemaskinen. Målingen sker på en brøkdel af et sekund, og målingen er non-invasiv og udføres gennem et lille vindue i pakkefolien. Analysatoren kigger bogstavelig talt ind igennem overfolien og fortæller herefter, hvor meget ilt der er inden i hver enkelt emballage.
På denne måde har fødevareproducenten en garanti for, at hver enkelt MAP-pakning har det ønskede iltindhold og dermed garanti for, at pakkeprocessen er forløbet korrekt, og varens holdbarhed derfor er korrekt.