De fleste kender frasen med, at et æble om dagen holder doktoren væk. Nu er østrigske forskere kommet en smule tættere på, om det virkelig er rigtigt. De har kortlagt, at et æble indeholder op imod 100 millioner bakterier. Dog skal man spise hele æblet, hvis man skal have gavn af de mange nyttige mikrober. Og med hele æblet menes hele æblet.
Både kernehus og kerner skal med ned. Spises æblet sådan mere konventionelt, så havner kun omkring 10 millioner bakterier i maven.
Frugtmasse og kerner var de områder med flest bakterier, mens skrællen faktisk indeholdt færre. I alt blev der bestemt ca. 108 16S rRNA-bakterie genkopienumre i hvert gram æble. Blandt de fundne bakterier var der Proteobakterier, Bakteroidetes, Aktinobakterie og Firmicutes. Mens mængderne var ens, uagtet om det var konventionelle eller økologiske æbler, var sammensætningen markant anderledes – over imod en sundere fordeling i de økologiske æbler.