Et nyt treårigt projekt på DTU Fødevareinstituttet skal hjælpe danske virksomheder med at udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang.
Projektet kommer til at foregå i et samarbejde med fire danske virksomheder. Projektet har modtaget mere end syv millioner i støtte fra statens udviklingsprogram for fremme af bæredygtige initiativer, GUDP.
DTU Fødevareinstituttet og CP Kelco har i laboratoriet udviklet en metode til at udvinde både proteiner og farvestoffer fra rødtang, hvilket nedbringer andelen af produktionsspild. Projektet vil videreudvikle metoden til kommerciel brug. Virksomheden GEA, som er projektpartner og specialist i spraytørring, vil undersøge, hvordan det udvundne protein tørres mest skånsomt.
Projektet vil også udvikle udvindingsmetoder for den proteinrige rødtangart, Palmaria palmata, som kan dyrkes i danske farvande, men som pt. bliver importeret fra udlandet af en anden partner i projektet, Nordisk Tang by Endelave Seaweed. I forsøg i laboratoriet har det været muligt at udvinde 70% af tangens proteinindhold.