Nu er der to nominerede tilbage i kapløbet om prisen på 100.000 Euro og titlen som vinder af Nils Foss Excellence prisen 2017. Komitéen bag prisen har med Københavns Universitets rektor i spidsen, peget på Per Brockhoff, DTU Compute, og Frank Aarestrup, DTU Fødevareinstituttet.
Fælles for de to er, at de står bag mange og anerkendte videnskabelige artikler, bøger og bidrag, men deres forskningsmæssige indfaldsvinkel til fødevareområdet er dog vidt forskellig.
Frank Møller Aarestrup har med udgangspunkt i sammenhænge mellem anvendelse af antibiotika til dyr og sundhedsmæssige konsekvenser for mennesker været en drivende kraft i påvisning af global spredning af resistente bakterier og resistensgener. Hans forskning har haft afgørende indflydelse på, hvordan man anvender antibiotika og kontrollerer antibiotikaresistente bakterier verden over.
Per Bruun Brockhoff arbejder bredt med statistisk metodeudvikling og anvendelser af statistisk dataanalyse i både industriel og forskningsmæssig sammenhæng. Dog med et særligt stort fokus på brug af statistik og dataanalyse inden for levnedsmiddelindustri og -forskning. Han har positioneret sig som international ekspert inden for analyse af sensoriske data.
Prisen bliver for anden gang uddelt den 20. november 2017 på Foss’ hovedsæde i Hillerød, sammen med Nils Foss Talent prisen, der gives til yngre talenter inden for fødevareforskningen.