Så er det første spadestik taget til nye bygninger til fødevareforskning på Aarhus Univeristet.
Det er et ambitiøst byggeri, der kommer til at stå klar til brug i 2019 med 6.800 m2 kontor- og laboratoriebygninger og et væksthus på 2.500 m2 samt andre forsøgsfaciliteter. Byggeriet har en byggesum på ca. 200 mio. kr., og kommer til at huse 140 medarbejdere og studerende, når det står færdigt.
-Aarhus Universitet markerer med dette center, at vi for alvor har fokus på fødevareforskning og -undervisning og det helt nødvendige samarbejde med fødevareindustrien og -producenterne. Jeg ser frem til, at Institut for Fødevarer knytter endnu tættere bånd til de øvrige aktører i Agro Food Park, og at universitetet får en afgørende rolle i udviklingen Danmarks største udviklings- og innovationsmiljø inden for fødevarer, siger rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet.
Forskning og undervisning ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet omfatter hele kæden fra jord til bord, samt de sundhedsgavnlige egenskaber af fødevarer og fødevarekomponenter. Instituttet placeres i de nye bygninger i Agro Food Park i det nordlige Aarhus, og vil kunne understøtte og indgå i samarbejde med de mange virksomheder og organisationer der findes i dag. Agro Food Park rummer 75 virksomheder med op mod 1.000 medarbejdere, og der er flere på vej. Derfor er placeringen af det nye Fødevareinstitut et vægtigt skridt mod yderligere samarbejde med virksomheder og et udgangspunkt for en mere samlet og styrket fødevareforskning og talentudvikling på Aarhus Universitet.
Bygningerne forventes taget i brug i november 2019.