Hvis du ikke kan udstå broccoli eller har det meget svært med rosenkål, så kan det faktisk skyldes dine gener, eller rettere sagt varianter af gener. Alle mennesker har forskellige varianter af gener, der er forbundet med evnen til at kunne smage bitre fødevarer. Særlig interessant i denne sammenhæng er der, hvor man har to kopier af gen-varianten kaldet AVI. Den har op imod 25 procent af os. Her træder den bitre smag kraftigt frem, så en bid af rosenkål eller en buket broccoli kan ødelægge hele måltidet.
Personer med gen-varianten bliver også kaldt for supersmagere. Selvom man i sagens natur har denne evne for hele livet, så er der dog en tendens til, at de fleste af os lærer at leve med det, og ligefrem vænner os til den kraftige bitre smag, når vi bliver ældre, men der er forskning i gang, hvor man forsøger at finde ud af, hvilke grøntsager og krydderier som supersmagerne med fordel kan anvende i madlavingen – hvis man da ikke selv har løst den knude gennem årene.
Kilde: svt