I jagten på at give deres friskpressede juiceprodukter længere holdbarhed har frugt- og grøntleverandøren Greens Engros allieret sig med studerende Nathalie Hendriksen, der læser til diplomingeniør i fødevaresikkerhed og -kvalitet. Studiet er tilknyttet DTU Fødevareinstituttet.
I et projektsamarbejde i efteråret 2017 er det lykkedes Nathalie Hendriksen at dokumentere forlænget holdbarhed af firmaets multijuice, som er en blanding af æble, rødbede, citron og ingefær.
Juicen havde en holdbarhed på fem dage, da forløbet startede. Ved at UV-bestråle den ved en bølgelængde, der rammer de bakterier, som ellers ville skabe gæring i juicen og få den til at fordærve, er juicens holdbarhed forlænget et par dage. Behandlingen forårsager ikke nogen nævneværdige ændringer i hverken farven, pH-værdien eller smagen.
Gennem et praktikophold ved Greens Engros i forårssemesteret 2018 får Nathalie Hendriksen nu yderligere mulighed for at omsætte sin teoretiske viden til praksis. Som praktikant har hun kastet sig over tre af virksomhedens andre friske juiceprodukter – appelsin, æble og appelsin/gulerod – for at vurdere, hvordan UV-bestråling kan bruges til at opnå en længere holdbarhed.
Læs mere om samarbejdet her