Blå fødevarer er i dag en sjældenhed, men det kan proteinkomplekset phycocyanin fra algen spirulina ændre på.
Stoffet er faktisk allerede i dag kendt for at kunne farve fødevarer blå, men også at det er både ganske dyrt og ustabilt. Det kan nærmest antage en grønlig farve ved lav pH. Nu er der imidlertid håb forude. Ved en kombination af en simpel, men nyudviklet ekstraktionsmetode, filtrering og efterfølgende spraytørring er man kommet langt med at få et produkt, der er billigt, har lang holdbarhed og fremfor alt beholder en intens blå farve.
Dermed er man kommet tættere på at kunne anvende blå i fødevareindustrien. Når den farve har været meget fraværende, skyldes det ikke mangel på fantasi fra fødevareindustrien, men derimod at flere syntetiske blå farver kommer med en række udfordringer, bl.a. har flere af dem været mistænkt for at være kræftfremkaldende.
Man er dog ikke kommet helt i mål med den nye farve. Bl.a. er fødevareindustrien generelt ikke begejstret for pulverformen, men vil langt hellere have farvestoffet i flydende form. Man skal også finde vej til en stabilisering af farvenuancen. I øjeblikket anvender man miceller, men det er ikke egnet til fødevarer. Begge dele arbejder Teknologisk Institut og SDU videre på, ligesom man vil opskalere produktionen til industriniveau.