Øllen er udviklet på DTU Bryghuset på umaltet havre, og der er fortsat brug for en del arbejde, før den er klar til kommerciel produktion.
Ideen er at udvikle en øl for glutenallergikere.
Ved at tilføje enzymer til umaltet havre – som er en billigere ingrediens end de traditionelle kornsorter hvede og byg – er der produceret en øl, som ifølge tests på DTU Fødevareinstituttet overholder kriterierne for glutenfri fødevarer. Testresultaterne er uafhængigt verificeret.
Øllen er anderledes end en almindelig pilsner både af udseende, idet den er tåget og meget lys, og smagen er frisk og læskende, let maltet og med lidt citrusaroma. Øllen, som er produceret på DTU Bryghus på DTU Fødevareinstituttet, kan ikke købes i butikker eller spisesteder – endnu. For selvom øllen er produceret mange gange på DTU Bryghusets eget patenterede anlæg, er brygmestre på kommercielle bryghuse bekymrede for, om den atypiske øl vil volde problemer i deres anlæg.
Før et kommercielt bryghus vil sætte øllen i produktion, skal der derfor gøres mere arbejde for at bevise, hvordan produktionen kan gennemføres uden komplikationer på et almindeligt bryggeri.
DTU Bryghuset har også planer om at undersøge spildproduktet fra produktionen nærmere, da det ser ud til at indeholde værdifulde stoffer, der muligvis kan udvindes til brug i fødevareproduktion.