Busch vakuumløsninger bygger ny produktionsfabrik i Kina

Fyrværkeri som tegn på godt resultat hilste Sami og Kaya Busch velkommen, da de besøgte fabrikken, hvor Busch Vacuum Solutions’ ottende produktionsanlæg i verden vil blive opført. Nu er investeringskontrakten underskrevet.

“Vi har et tæt forhold til Kina. Denne investering i Caidian District er endnu et frugtbart resultat af vores samarbejde med Kina,” sagde Kaya Busch, medejer og meddirektør for Busch Vacuum Solutions, i sin tale før underskrivelsesceremonien.

Busch har mere end 40 års erfaring med Kina. I 1981 var Busch den første tyske industrivirksomhed, der underskrev en samarbejdsaftale om produktion i Kina efter

genåbningen af landet. I 2001 blev der etableret et selvstændigt datterselskab i Shanghai. Det er i dag et af de største og mest succesrige Busch salgs- og serviceselskaber verden over.

I sin tale udtalte Sami Busch, medejer og Co-CEO for Busch Vacuum Solutions: “Caidian District har en klar beliggenhed, gode faciliteter og mange professionelle. Vi tror på, at denne investering i Caidian District bliver en milepæl i koncernens historie, og vi ser frem til åbningen af vores nye fabrik.”

Wuhan ligger centralt i Kina ved Yangtze-floden og Hanfloden. Byen er det centrale Kinas industrielle centrum og har fremstillingsvirksomheder i mange industrier, herunder jernindustrien og bilindustrien. Wuhan har også Kinas største indre vandhavn, regionens største lufthavn, et af landets mest prestigefyldte universiteter, og ligger bekvemt på en af verdens hurtigste jernbaneforbindelser, der forbinder Shanghai med Hongkong.

Busch-familien har også en dyb forbindelse til Wuhan. Umiddelbart efter udbruddet af Corona-pandemien i begyndelsen af 2020, leverede Busch tolv akut nødvendige MINK-klovakuumpumper til at støtte opførelsen af det hastigt byggede Huoshenshan Emergency Hospital. Derfor besøgte Kaya og Sami Busch hospitalet og kunne se MINK-vakuumpumperne på plads.

Busch forventes at starte produktionen på den nye fabrik i 2025. Virksomheden producerer dog allerede på en lejet grund i Caidian. Indtil videre er der ansat 15 medarbejdere. Busch’s mål er at opbygge talent successivt, fordi virksomheden lægger vægt på langvarige ansættelsesforhold. Det kinesiske produktionsanlæg forventes at beskæftige 400 medarbejdere i fremtiden.

Underskrivelsen af investeringsaftalen fik stor medieomtale i Kina. Repræsentanter fra i alt 14 kinesiske medier, herunder TV-stationer, var til stede ved arrangementet for at rapportere og gennemføre interviews med Sami og Kaya Busch.

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.