• Facebook
  • Instagram
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • OM KEMIFOKUS
  • PARTNERLOGIN

KemiFOKUS

Fokus på kemi

  • Analytisk kemi
  • Arbejdsmiljø/Indeklima
  • Bioteknologi
  • Branchenyt
  • Energi
  • Fødevarekemi
  • Historisk kemi
  • Kemiteknik
  • Kemometri
  • Klima og miljø
  • Lovgivning og patenter
  • Medicinalkemi
  • Nanoteknologi
  • Organisk kemi
  • Link til Klimateknologi

KemiFOKUS fungerer som digital platform for magasinet Dansk Kemi.

Sitet opdateres løbende med nyheder inden for kemiområdet. Artiklerne på KemiFOKUS fungerer som et bindeled mellem det trykte blad Dansk Kemi og bladets facebook-side. Her kan man følge med i alt, hvad der sker i branchen netop nu. Det nyeste navnestof, fordeling af forskningsmidler, ny lovgivning, konferencer, faglige arrangementer m.m.
Sitet dækker emnemæssigt alle former for kemi inden for kemisk industri, fødevareindustri, bioteknologisk industri, farmaci, miljø mv.

På sitet kan man søge blandt mere end 1.800 faglige artikler om kemien og dens udvikling inden for industri, forskning og uddannelse.

Bag KemiFOKUS står Dansk Kemis fagredaktion:
Peter Christensen, ansvarshavende redaktør, pc@techmedia.dk
Lektor Søren Kiil, fagredaktør
Ph.d. Kristian B. Krogh, fagredaktør
Professor Henrik Skov, fagredaktør
Maria Bech Poulsen, fagredaktør

Nyeste udgave af magasinet “Dansk Kemi” kan læses online ved at klikke på bladforsiden.
Herfra er der desuden adgang til online-arkivet med tidligere udgivelser.

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her
Dansk Kemi

2 dage siden

Dansk Kemi
ER OST OG SMØR LIGE USUNDTBåde ost og smør indeholder betragtelige mængder mættet fedt, som kan have uheldige sundhedsmæssige virkninger. Det, som gør osten interessant, er imidlertid, at hvis man sammenligner de effekter, der er forbundet med at indtage mættet fedt i form af ost eller som smør, så er de forskellige. Studier, hvor forsøgspersoner enten har spist ost eller smør, og indtaget samme mængde fedt, har vist, at osten ikke forårsager samme stigning i blodets kolesterolfraktioner, som smørret gør. Dette har givet anledning til spekulationer omkring, hvorfor osten er en særlig fødevarematrice. En mulig faktor, der er blevet peget på, er ostens indhold af calcium, som måske kan reagere med fedtet, således at fedtet udfældes og udskilles i afføringen i stedet for at blive optaget i kroppen. Der kan for eksempel ske en forsæbning mellem calcium og de frie fedtsyrer, så et uopløseligt kompleks dannes, og muligvis sker der også en adsorption af galdesyrer til calciumfosfat komplekser. Lignende effekter synes nemlig at gøre sig gældende for mejeriprodukter generelt, hvor man mener, at den høje mængde calcium formentlig bidrager til at nedbringe optagelsen af fedt.Læs om andre fødevarematriceeffekter i artiklen “Forunderlige fødevarematriceeffekter” i Dansk kemi:ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/DanskKemi/2021/3/?page=21Er der forskel på at spise et æble, æblepure eller drikke æblejuice? ... Vis mereVis mindre

Photo

Vis på Facebook
· Del

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email

Læs også magasinet Dansk Kemi

Nyeste udgave af magasinet "Dansk Kemi" kan læses online, ved at klikke på bladforsiden.
Herfra er der desuden adgang til online-arkivet med tidligere udgivelser.

Seneste Nyheder

  • Så er det lykkedes – afkodning af det gigantiske hestebønnegenom er gennemført

    17.03.2023

  • Danmark er en blød mellemvare på ranglisten over kvindelige opfindere

    17.03.2023

  • Pulje med midler til grøn bioraffinering er blevet løbet over ende

    17.03.2023

  • Bedre forståelse af den græske Ouzo-effekt kan på sigt føre til bedre emulsioner

    17.03.2023

  • Lettere adgang til supercomputere rummer store perspektiver for dansk forskningsmiljø

    16.03.2023

  • Hvordan fungerer en LED-lyskilde?

    16.03.2023

  • Danske forskere på vej med en løsning til at fjerne og nedbryde PFAS i ét trin

    15.03.2023

  • Millionbevillig til patentvoucherordning skal give flere blod på tanden

    15.03.2023

  • Minister vil teste for næsten dobbelt så mange PFAS-stoffer i drikkevandet

    15.03.2023

  • Nyt sekventeringsudstyr til SDU efter million-bevilling fra A.P. Møller Fonden

    15.03.2023

  • Den er god nok – gigtramte kan godt forudsige omskift i vejret

    14.03.2023

  • 14 forskningsprojekter har fået 187 mio. kr. til udvikling af nye lægemidler mod henipavira

    10.03.2023

  • Ny leder for ILF på Københavns Universitet

    10.03.2023

  • Royal lagring af den første omgang CO2 ved projekt Greensand i Nordsøen

    08.03.2023

  • Luftbobler kan være en enkel vej til at rense PFAS-forurenet jord

    08.03.2023

Alle nyheder ›

/Brochurer
/White papers

  • White Paper: Adsorbable organic fluorine (AOF) – a sum parameter for non-targeted screening of per- and polyfluorinated alkyl substances (PFASs) in waters
  • Mikrolab’s Ergonomibrochure
  • Mikrolab’s Sikkerhedsbrochure
  • LP-L100-1F L300-1F L600-1F Intelligent Peristaltic Pump Brochure
  • D-S 70 års jubilæum brochure
Se alle ›

Læs Dansk Kemi online

Annoncering i Dansk Kemi

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik