• Facebook
  • Instagram
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • OM KEMIFOKUS
  • PARTNERLOGIN

KemiFOKUS

Fokus på kemi

  • Analytisk kemi
  • Arbejdsmiljø/Indeklima
  • Bioteknologi
  • Branchenyt
  • Energi
  • Fødevarekemi
  • Historisk kemi
  • Kemiteknik
  • Kemometri
  • Klima og miljø
  • Lovgivning og patenter
  • Medicinalkemi
  • Nanoteknologi
  • Organisk kemi
  • Klimateknologi

Fødevarekemi

Fødevarekemi09. 05. 2022 | Allan Malmberg

Emballage skal være spiselig

Foto: Teknologisk Institut Teknologisk Institut er sammen med fødevarevirksomheder og producenter af emballage gået i gang med at udvikle en ny type engangsbestik og kaffekopper,

Fødevarekemi03. 05. 2022 | Allan Malmberg

B12-mangel er et overset problem ved underernæring

Mennesker kan ikke selv danne vitaminet B12. B12-mangel kan give skader på nervesystemet og hos børn påvirker det udviklingen af hjernen. Nu viser et studie

Fødevarekemi02. 05. 2022 | Allan Malmberg

Mindre metan i ko-bøvserne

Ved at spise foder med det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer, skal 10.000 køer medvirke i et forsøg, som Arla og DSM står bag. Det er et

Fødevarekemi27. 04. 2022 | Allan Malmberg

Nu skal vi spise vores aflagte juletræer

Foto: Jacob Vind Nu er det slut med at smide gamle juletræer ud. De kan nemlig med fordel anvendes som et billigt, klimavenligt og lettilgængeligt

Fødevarekemi11. 04. 2022 | Allan Malmberg

Sådan koger man det perfekte æg

I den kommende tid skal de fleste danskere nok koge lidt flere æg end på en gennemsnitsuge. De fleste kan jo koge et æg, men

Fødevarekemi04. 04. 2022 | Allan Malmberg

WHO stiller spørgsmål ved sundheden af plantebaserede kopi-fødevarer

Mange steder i verden vinder plantebaserede kopi-produkter af fx kød mere og mere frem. Men ikke alle produkter er lige sunde, påpeger WHO i et

Fødevarekemi28. 03. 2022 | Allan Malmberg

Planter forsvarer sig med smagen fra sennep og wasabi

Sennep er ikke bare en kulinarisk nydelse. Den stærke smag indgår også i planteres forsvarsværk mod planteædere Planter kan ikke forsvarer sig ved at løbe

Fødevarekemi14. 03. 2022 | Allan Malmberg

Nitrat i drikkevand kan øge risikoen for fødselsdefekter

Risikoen for at den nyfødte bliver født med fødselsdefekter er større, hvis moderen har drukket drikkevand med selv små mængder af nitrat under graviditeten. Det

Fødevarekemi08. 03. 2022 | Allan Malmberg

Studie: Nordisk kost kan sænke kolesterol og blodsukker

Lars Ove Dragsted er professor og sektionsleder på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Han er en af forskerne bag studiet om nordisk

Fødevarekemi28. 02. 2022 | Allan Malmberg

Fedt og sukker påvirker hukommelsen

Hvis kosten består af fedt og sukker, er det ikke bare risiko for de klassiske sygdomme fedme, sukkersygen og hjerte-kartilstande. Det påvirker tilsyneladende også evnen

Fødevarekemi22. 02. 2022 | heidit

Krydderier og krydderiblandinger

Læs originalartiklen her Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 1, 22 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Af Jens Folke,

Fødevarekemi22. 02. 2022 | heidit

Krydderier fra A til Z

Læs originalartiklen her Boganmeldelsen har været med i Dansk Kemi nr. 1, 22 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Carl Th. PedersenForord

Fødevarekemi22. 02. 2022 | Allan Malmberg

Ubegrundet frygt for kemi- og medicinrester i slam og komøg

Frygten for husholdningskemikalier og medicinrester i slam og møg gør, at det ikke anvendes som gødning på landbrugsjorde. Men den frygt er ubegrundet, viser 14

Fødevarekemi07. 02. 2022 | Allan Malmberg

Røntgenstråler afslører madens dybe hemmeligheder

Chokolade har et bestemt knæk mens andre fødevarer føles nærmest bløde, når vi tager dem inde i munden. Nu skal røntgenteknologien kaldet for SAXS, eller

Fødevarekemi03. 01. 2022 | Allan Malmberg

Dansk forskning modsiger engelsk påstand om vegetarisk kost og blodpropper

Et engelsk forskningsresultat gik tidligere verden rundt. Det viste, at en vegetarisk kost gav en øget risiko for hjerneblødninger. Men et nyt dansk forskningsresultat fra

Fødevarekemi21. 12. 2021 | Allan Malmberg

Chili er ikke en smagsoplevelse – det er en smertepåvirkning

De fleste ved godt, at at en chiliepeber kan være endog rigtigt stærk. De fleste siger umiddelbart, at den smager stærkt, men det er faktisk

Hent flere

Næste side »

Tilmeld Nyhedsbrev


Arkiv over seneste nyhedsbreve




Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Spar transporten mellem dit lager til kemikalier og arbejdsrum

  • MD Scientific

    Ny SEC-kolonne til MALS- og MS-analyse

  • Din foretrukne samarbejdspartner indenfor salg, service og kalibrering af laboratorieudstyr

    Ny kampagneavis

  • LAB Denmark

    Fiberbestemmelse ifølge Weende/Van Soest – Nyt webinar 24/5

  • Mikrolab Aarhus A/S

    Sidste nye fra Sartorius

  • DENIOS ApS

    Her er truckværnene, der giver færre skader på dit gulv

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Afkøling af Corona vacciner

  • DENIOS ApS

    Hvad er farerne egentlig ved lithium-ion-batterier?

  • Mikrolab Aarhus A/S

    3D printteknologi

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Afgasning ved hjælp af tørtløbende vakuumteknologi

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Tid for Plastdagen

    18.05.2022

  • Misforstået tilgang til træning og muskelstørrelse

    17.05.2022

  • Undgå myggestik – lugt som en ged

    17.05.2022

  • DanCann Pharma på vej ind i Sverige

    16.05.2022

  • Svensk pyrolyse-anlæg til plastaffald skal stå færdig i 2025

    16.05.2022

  • Ny lim til spånplader har droppet formaldehyden

    16.05.2022

  • Per Michael Johansen fortsætter som rektor på Aalborg Universitet

    11.05.2022

  • Gamle brændeovne kan nu forbydes

    10.05.2022

  • Velkendt enzym hjælper cancer-celler til at undslippe strålebehandlingen

    09.05.2022

  • Emballage skal være spiselig

    09.05.2022

  • Magiske svampe hjælper mod depression ved at frisætte hjernen

    09.05.2022

  • Professor i molekylær onkologi på SDU

    09.05.2022

  • Covid-19 viste næsten dobbelt op på dødelighed for mænd

    04.05.2022

  • Girls in Science-tilmelding er åbnet

    04.05.2022

  • Gen-manipuleret kat giver mindre allergi

    03.05.2022

Alle nyheder ›

Læs Dansk Kemi online

Annoncering i Dansk Kemi

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR