• Facebook
  • Instagram
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • OM KEMIFOKUS
  • PARTNERLOGIN

KemiFOKUS

Fokus på kemi

  • Analytisk kemi
  • Arbejdsmiljø/Indeklima
  • Biokemi
  • Bioteknologi
  • Branchenyt
  • Energi
  • Fødevarekemi
  • Historisk kemi
  • Kemiteknik
  • Kemometri
  • Klima og miljø
  • Lovgivning og patenter
  • Medicinalkemi
  • Nanoteknologi
  • Organisk kemi
  • Link til Klimateknologi

Fødevarekemi

Fødevarekemi31. 05. 2023 | Allan Malmberg

Vi skal have have mere plantekost – i dag åbner en støttepulje på 58 mio. kr.

Foto: Freepik Plantefonden er navnet på en pulje på 58 mio. kr., der åbner for ansøgninger i dag. Puljens mål er at støtte udviklingen af

Fødevarekemi23. 05. 2023 | Allan Malmberg

Det populære spagnum har en sort bagside – derfor vil man forsøge at finde et alternativ

Alternativet til spagnum, BioSubstrate 2.0, skal bl.a. prøves ved jordbærdyrkning. Modelfoto. Spagnum er med god grund det foretrukne vækstsubstrat hos danske gartnerier. Som vækstsubstrat er

Fødevarekemi22. 05. 2023 | Allan Malmberg

I takt med mere plantekost svinder vores indtag af B12-vitamin – brugbar løsningen er kompleks

Paulina Deptula: Foto Lene Hundborg Koss Hvis vi kunne spise jord eller afføring ville problemet med mangel på B12-vitamin være løst. Det er nemlig sådan

Fødevarekemi15. 05. 2023 | Allan Malmberg

Svinekødets klimaregnskab kan måske forbedres ved hjælp af nitrifikationshæmmer

Foto: Freepik Svinekødets klimaaftryk skal ned, og vejen frem kan være nitrifikationshæmmere , mener man hos BASF og Danish Crown, der er gået sammen i

Fødevarekemi12. 05. 2023 | Allan Malmberg

Rester fra reje- og fiskeopdræt skal omdannes til grøn, spiselig protein- og fiberholdig tangart

Et 40 fods container-anlæg med otte store 1000 liters tanke er hjertet i innovationsprojektet. Her dyrkes store partier tang på blot en uge. Foto: PureAlgae

Fødevarekemi09. 05. 2023 | Allan Malmberg

Rapsplanten kan være på vej til middagsbordet – vejen går via fjernelse af bitterstoffer

I dag anvendes raps til dyrefoder og olie, men plantens forsvar ved hjælp af bitterstofferne glucosinolater har gjort den uegnet som protein-kilde til mennesker. Det

Fødevarekemi04. 05. 2023 | Allan Malmberg

Velkendt bakterie kan rokke ved de nuværende regler for GMO i EU

Forskerne forventer at rapsen har fået højere tørketolerence pga kraftigere rodnet. Foto: Københavns Universitet Der er relativ skrappe regler for GMO (genmodificerede organismer) i EU,

Fødevarekemi28. 04. 2023 | Allan Malmberg

EFSA går i kødet på Bisphenol A – nedsætter grænseværdien voldsomt

EFSA er kommet nye retningslinjer for det meget omdiskuterede stof, Bisphenol A. Efter ny undersøgelse har man valgt at nedsætte TDI-tallet (tolerable daily intake) meget

Fødevarekemi18. 04. 2023 | Allan Malmberg

Planter skriger om hjælp når de tørster efter vand – vi kan bare ikke høre det

Det er velkendt, at planter udsender kemiske stoffer, når de fx forsvarer sig, men forskere fra Tel Aviv University har fundet ud af, at de

Fødevarekemi14. 04. 2023 | Allan Malmberg

Hiver køer væk fra 3.000 hektar statslig natur efter fund af PFAS i både kvæg og græs

Naturstyrelsen under Miljøministeriet sætter nu afgræsningen på ca. 3.000 hektar statslige naturområder i bero efter fund af PFAS i kvæg og græs. Det sker af

Fødevarekemi12. 04. 2023 | heidit

Mælk eller yoghurt – er der forskel på, hvor godt de styrker dine knogler?

Et forskningsstudie har undersøgt, hvordan henholdsvis calciumberiget mælk og yoghurt påvirker mineralisering og struktur af knogler i en rottemodel. Artiklen har været bragt i Dansk

Fødevarekemi04. 04. 2023 | Allan Malmberg

Påsken byder på æg – men hvor godt kender du egentligt den udbredte råvare?

Chicken eggs on the straw. On a wooden background. Æg er blandt de mest benyttede råvarer i køkkenet. For nogle er påsken også forbundet med

Fødevarekemi17. 03. 2023 | Allan Malmberg

Så er det lykkedes – afkodning af det gigantiske hestebønnegenom er gennemført

Foto: Marcin Nadzieja, MBG, AU Den proteinrige hestebønne anses for at have en lovende fremtid som fødevare. Den største udfordring hidtil har været, at hestebønnegenomet

Fødevarekemi02. 03. 2023 | Allan Malmberg

Bliver du klogere ved regelmæssigt at gå på toilettet? – det vil forskere nu undersøge

Vil din hjerne fungere bedre, hvis du regelmæssigt kommer af med din afføring? Tjah, det er netop det, som forskningsprojektet YourGutBrain skal gøre os klogere

Fødevarekemi24. 02. 2023 | Allan Malmberg

Ny fond skal sikre midler til at få udviklet flere plantebaserede fødevarer

Et enigt Folketing har oprettet en fond på 675 mio. kr. Midlerne skal få landmænd og virksomheder til at producere og udvikle mange flere plantebaserede

Fødevarekemi23. 02. 2023 | Allan Malmberg

2020-resultat om berigede fødevarer har sendt Fødevarestyrelsen på nye kontrolbesøg

Resultatet af Fødevarestyrelsen kontrolbesøg om berigede fødevarer på hylderne viste, at mange virksomheder kommer galt af sted i salgsarbejdet. 27 procent af virksomhederne fik forbud

Hent flere

Næste side »

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis





Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

/Nyheder

  • MD Scientific

    Hands-on workshop with Compact Mass Spectrometer

  • Kem-En-Tec Nordic

    Hurtig Fragmentanalyse – DNA/RNA – 3 min. opsætning og resultater på 3-5 min!

  • Busch Vakuumteknik A/S

    TA-Luft godkender MINK MM fra Busch

  • LABDAYS – Fagmesse for Laboratorieteknik

    Eksperter og leverandører fra hele verden samles i Aarhus

  • Mikrolab Aarhus A/S

    Tilbud til netop dit segment

  • Holm & Halby

    Spar energi i dit LAF kabinet

  • Kem-En-Tec Nordic

    O2 and PAR loggers til miljøundersøgelser

  • Holm & Halby

    Er ergonomien på plads i dit LAF kabinet?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Ayhan Busch, en betydningsfuld iværksætter i Europa

  • Mikrolab Aarhus A/S

    Oplev den nye Strip PeelASeal fra IST Scientific!

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning afslører hvordan almindelige tarmbakterier kan modstå antibiotika

    05.06.2023

  • Vi skal have have mere plantekost – i dag åbner en støttepulje på 58 mio. kr.

    31.05.2023

  • Nogle sorte huller snyder – de er i stedet defekter i rumtiden som kan teste strengteorien

    29.05.2023

  • Flagermusens evne til at omdanne energi til muskelkraft påvirkes af flyvehastigheden

    29.05.2023

  • Ny slankemetode er måske på vej – se rigtige mange billeder og føl dig mæt

    29.05.2023

  • Ny metode er bedre end pyrolyse til at nedbryde og få genanvendt gamle dæk

    29.05.2023

  • Badevandet skal tjekkes for PFAS

    27.05.2023

  • Snart er det slut med forsyningskrisen – den vil ebbe ud inden året er omme

    23.05.2023

  • Det populære spagnum har en sort bagside – derfor vil man forsøge at finde et alternativ

    23.05.2023

  • Millionstort projekt skal sætte fart på omstilling og styrke Science & Engineering-økosystemet

    23.05.2023

  • Heste med forfangenhed kan have gavn af diabetesmedicin til mennesker

    23.05.2023

  • Når vand fryser bliver det til is – men ved du hvor mange typer is der findes?

    23.05.2023

  • I takt med mere plantekost svinder vores indtag af B12-vitamin – brugbar løsningen er kompleks

    22.05.2023

  • Vejen ud over de danske grænser kan meget vel begynde med at læse en bog

    16.05.2023

  • En helt nyudviklet vandbehandling kan fjerne 99 procent af al PFAS fra drikkevand

    16.05.2023

Alle nyheder ›

Læs Dansk Kemi online

Annoncering i Dansk Kemi

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik