Fødevarekemi
Vi skal have have mere plantekost – i dag åbner en støttepulje på 58 mio. kr.
Foto: Freepik Plantefonden er navnet på en pulje på 58 mio. kr., der åbner for ansøgninger i dag. Puljens mål er at støtte udviklingen af
Det populære spagnum har en sort bagside – derfor vil man forsøge at finde et alternativ
Alternativet til spagnum, BioSubstrate 2.0, skal bl.a. prøves ved jordbærdyrkning. Modelfoto. Spagnum er med god grund det foretrukne vækstsubstrat hos danske gartnerier. Som vækstsubstrat er
I takt med mere plantekost svinder vores indtag af B12-vitamin – brugbar løsningen er kompleks
Paulina Deptula: Foto Lene Hundborg Koss Hvis vi kunne spise jord eller afføring ville problemet med mangel på B12-vitamin være løst. Det er nemlig sådan
Svinekødets klimaregnskab kan måske forbedres ved hjælp af nitrifikationshæmmer
Foto: Freepik Svinekødets klimaaftryk skal ned, og vejen frem kan være nitrifikationshæmmere , mener man hos BASF og Danish Crown, der er gået sammen i
Rester fra reje- og fiskeopdræt skal omdannes til grøn, spiselig protein- og fiberholdig tangart
Et 40 fods container-anlæg med otte store 1000 liters tanke er hjertet i innovationsprojektet. Her dyrkes store partier tang på blot en uge. Foto: PureAlgae
Rapsplanten kan være på vej til middagsbordet – vejen går via fjernelse af bitterstoffer
I dag anvendes raps til dyrefoder og olie, men plantens forsvar ved hjælp af bitterstofferne glucosinolater har gjort den uegnet som protein-kilde til mennesker. Det
Velkendt bakterie kan rokke ved de nuværende regler for GMO i EU
Forskerne forventer at rapsen har fået højere tørketolerence pga kraftigere rodnet. Foto: Københavns Universitet Der er relativ skrappe regler for GMO (genmodificerede organismer) i EU,
EFSA går i kødet på Bisphenol A – nedsætter grænseværdien voldsomt
EFSA er kommet nye retningslinjer for det meget omdiskuterede stof, Bisphenol A. Efter ny undersøgelse har man valgt at nedsætte TDI-tallet (tolerable daily intake) meget
Planter skriger om hjælp når de tørster efter vand – vi kan bare ikke høre det
Det er velkendt, at planter udsender kemiske stoffer, når de fx forsvarer sig, men forskere fra Tel Aviv University har fundet ud af, at de
Hiver køer væk fra 3.000 hektar statslig natur efter fund af PFAS i både kvæg og græs
Naturstyrelsen under Miljøministeriet sætter nu afgræsningen på ca. 3.000 hektar statslige naturområder i bero efter fund af PFAS i kvæg og græs. Det sker af
Mælk eller yoghurt – er der forskel på, hvor godt de styrker dine knogler?
Et forskningsstudie har undersøgt, hvordan henholdsvis calciumberiget mælk og yoghurt påvirker mineralisering og struktur af knogler i en rottemodel. Artiklen har været bragt i Dansk
Påsken byder på æg – men hvor godt kender du egentligt den udbredte råvare?
Chicken eggs on the straw. On a wooden background. Æg er blandt de mest benyttede råvarer i køkkenet. For nogle er påsken også forbundet med
Så er det lykkedes – afkodning af det gigantiske hestebønnegenom er gennemført
Foto: Marcin Nadzieja, MBG, AU Den proteinrige hestebønne anses for at have en lovende fremtid som fødevare. Den største udfordring hidtil har været, at hestebønnegenomet
Bliver du klogere ved regelmæssigt at gå på toilettet? – det vil forskere nu undersøge
Vil din hjerne fungere bedre, hvis du regelmæssigt kommer af med din afføring? Tjah, det er netop det, som forskningsprojektet YourGutBrain skal gøre os klogere
Ny fond skal sikre midler til at få udviklet flere plantebaserede fødevarer
Et enigt Folketing har oprettet en fond på 675 mio. kr. Midlerne skal få landmænd og virksomheder til at producere og udvikle mange flere plantebaserede
2020-resultat om berigede fødevarer har sendt Fødevarestyrelsen på nye kontrolbesøg
Resultatet af Fødevarestyrelsen kontrolbesøg om berigede fødevarer på hylderne viste, at mange virksomheder kommer galt af sted i salgsarbejdet. 27 procent af virksomhederne fik forbud
Hent flere