• Facebook
  • Instagram
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • OM KEMIFOKUS
  • PARTNERLOGIN

KemiFOKUS

Fokus på kemi

  • Analytisk kemi
  • Arbejdsmiljø/Indeklima
  • Bioteknologi
  • Branchenyt
  • Energi
  • Fødevarekemi
  • Historisk kemi
  • Kemiteknik
  • Kemometri
  • Klima og miljø
  • Lovgivning og patenter
  • Medicinalkemi
  • Nanoteknologi
  • Organisk kemi
  • Link til Klimateknologi

Fødevarekemi

Fødevarekemi17. 03. 2023 | Allan Malmberg

Så er det lykkedes – afkodning af det gigantiske hestebønnegenom er gennemført

Foto: Marcin Nadzieja, MBG, AU Den proteinrige hestebønne anses for at have en lovende fremtid som fødevare. Den største udfordring hidtil har været, at hestebønnegenomet

Fødevarekemi02. 03. 2023 | Allan Malmberg

Bliver du klogere ved regelmæssigt at gå på toilettet? – det vil forskere nu undersøge

Vil din hjerne fungere bedre, hvis du regelmæssigt kommer af med din afføring? Tjah, det er netop det, som forskningsprojektet YourGutBrain skal gøre os klogere

Fødevarekemi24. 02. 2023 | Allan Malmberg

Ny fond skal sikre midler til at få udviklet flere plantebaserede fødevarer

Et enigt Folketing har oprettet en fond på 675 mio. kr. Midlerne skal få landmænd og virksomheder til at producere og udvikle mange flere plantebaserede

Fødevarekemi23. 02. 2023 | Allan Malmberg

2020-resultat om berigede fødevarer har sendt Fødevarestyrelsen på nye kontrolbesøg

Resultatet af Fødevarestyrelsen kontrolbesøg om berigede fødevarer på hylderne viste, at mange virksomheder kommer galt af sted i salgsarbejdet. 27 procent af virksomhederne fik forbud

Fødevarekemi31. 01. 2023 | Allan Malmberg

Kaffe med mælk viser sig at have højst overraskende egenskaber

Kaffe med mælk er en af de mest basale drikke, som danskerne tyller i sig i spandevis i løbet af et år. Nu viser det

Fødevarekemi16. 01. 2023 | Allan Malmberg

Bygbrød bør overtage pladsen fra det klassiske rugbrød

Brød bagt af enten rug eller hvede - eller en blanding - er hverdagskost for de fleste danskere. Men måske skulle vi i stedet spise

Fødevarekemi16. 01. 2023 | Allan Malmberg

Ekstra effektive tarmbakterier sætter sig som ekstra fedt på sidebenene

Nogle mennesker tager tilsyneladende lettere på, selvom de ikke spiser mere eller andet end andre. Forklaringen skal måske hentes i deres tarmflora. Her viser det

Fødevarekemi16. 01. 2023 | Allan Malmberg

Nye forsøg har afsløret den optimale gødskning af kløvergræs

Foto: Colourbox Kløvergræsblandinger er populære blandt landmænd, fordi de ikke skal gødes så meget som rene græsfrøblandinger. Baggrunden er, at fx hvid- og rødkløver er

Fødevarekemi09. 01. 2023 | Allan Malmberg

Stigning i mængden af pesticid-rester i både frugt og grønt

Fødevarestyrelsens danske pesticidkontrol fra 2021, der er kom frem kort før jul, viste, at der registeret en stigning af mængden af pesticidrester i konventionelt dyrkede

Fødevarekemi09. 01. 2023 | Allan Malmberg

EFSA slår fast: EU bør stramme reglerne for brugen af nitrit

Reglerne for mængden af tilsat nitrit i kødprodukter bør skærpes. Det mener EFSA, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, efter en rapport har kortlagt, at samtlige europærer indtager

Fødevarekemi09. 01. 2023 | Allan Malmberg

Knolden er truet – kartoffelskimmel viser stigende resistens mod kemiske midler

Kartoffelproduktionen er truet, efter det viser sig, at kartoffelskimmel viser stor resistens mod et af de mest udbredte kemiske bekæmpelsesmidler, Revus (mandipropamid). Hvis Revus ryger

Fødevarekemi20. 12. 2022 | Allan Malmberg

Her er opskrifterne på plantemad til jul – som stadig smager af julens mad

Charlotte Vinther Schmidt i køkkenet på Institut for Fødevarevidenskab. Foto: Bettina Illemann Larsen Julemaden forbinder de fleste danskere med flæskesteg eller and - eller måske

Fødevarekemi19. 12. 2022 | Allan Malmberg

Undgå at gøre dig selv eller dine gæster syge af julemaden

Julen er typisk en af de højtider, der byder på rigtig meget mad i flere dage i træk. I den forbindelse har Fødevarestyrelsen kommet med

Fødevarekemi09. 12. 2022 | Allan Malmberg

Termitter gemmer på en hemmelighed – de dyrker supersvamp i deres bo

Termitter i svampehave. Foto: Nick Bos Normalt er landbrug noget, som hører menneskerne til, men lang tid før, der ovehovedet var nogle form for mennesker,

Fødevarekemi06. 12. 2022 | heidit

Fem kopper om dagen holder diabetes på bagen?

Globalt set er kaffe en af de mest udbredte drikke, men et spørgsmål forbliver, om det at drikke kaffe er sundt eller ej. Artiklen har

Fødevarekemi02. 12. 2022 | Allan Malmberg

Fremtidens flødeskum er fremstillet af bakterier – og den er fedtfri

Foto: Københavns Universitet Når vi for fremtiden nyder flødeskum, er det ikke pisket af fløde, men er derimod fremstillet af ingredienser; mælkesyrebakterier, vand, et fortykningsmiddel

Hent flere

« Forrige side
Næste side »

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis





Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan sparer du rengøringen efter vedligeholdelsesarbejde

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sikker køling af salat takket være vakuumteknologi

  • Metrohm Nordic

    Kom med på IC-kursus med Metrohm!

  • MD Scientific

    Shodex polymer-baserede HPLC kolonner – se det nye katalog

  • Mikrolab Aarhus A/S

    Kom til Mikrolab Seminardag d. 25 april!

  • Kem-En-Tec Nordic

    ANB Sensors går i partnerskab med Kem-En-Tec Nordic A/S i distributionen af nye, revolutionerende pH sensorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland

  • DENIOS ApS

    Øg sikkerheden ved dit opsamlingskar med tre små justeringer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuum bevarer den gode smag

  • Metrohm Nordic

    NIRS DS2500 Analyzers – til polymerer, petrokemi, kemikalier, pharma, palmeolie, produkter til personlig pleje m.m.

  • DENIOS ApS

    35 krav du ikke må misse, når du opbevarer gasflasker udendørs

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Højere hastigheden og mindre kompleksiteten skal sikre den europæiske konkurrenceevne

    27.03.2023

  • Dansk-tysk aftale er første skridt på vejen til en brintrørledning på tværs af grænsen

    24.03.2023

  • Prisvindende gymnasielærer er fanatisk omkring STEM-fagene på den positive måde

    24.03.2023

  • Pas på ramløgens giftige familiemedlemmer – de kan i værste fald være dødelige

    23.03.2023

  • Så er det lykkedes – afkodning af det gigantiske hestebønnegenom er gennemført

    17.03.2023

  • Danmark er en blød mellemvare på ranglisten over kvindelige opfindere

    17.03.2023

  • Pulje med midler til grøn bioraffinering er blevet løbet over ende

    17.03.2023

  • Bedre forståelse af den græske Ouzo-effekt kan på sigt føre til bedre emulsioner

    17.03.2023

  • Lettere adgang til supercomputere rummer store perspektiver for dansk forskningsmiljø

    16.03.2023

  • Hvordan fungerer en LED-lyskilde?

    16.03.2023

  • Danske forskere på vej med en løsning til at fjerne og nedbryde PFAS i ét trin

    15.03.2023

  • Millionbevillig til patentvoucherordning skal give flere blod på tanden

    15.03.2023

  • Minister vil teste for næsten dobbelt så mange PFAS-stoffer i drikkevandet

    15.03.2023

  • Nyt sekventeringsudstyr til SDU efter million-bevilling fra A.P. Møller Fonden

    15.03.2023

  • Den er god nok – gigtramte kan godt forudsige omskift i vejret

    14.03.2023

Alle nyheder ›

Læs Dansk Kemi online

Annoncering i Dansk Kemi

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik