Fødevarekemi
Emballage skal være spiselig
Foto: Teknologisk Institut Teknologisk Institut er sammen med fødevarevirksomheder og producenter af emballage gået i gang med at udvikle en ny type engangsbestik og kaffekopper,
B12-mangel er et overset problem ved underernæring
Mennesker kan ikke selv danne vitaminet B12. B12-mangel kan give skader på nervesystemet og hos børn påvirker det udviklingen af hjernen. Nu viser et studie
Mindre metan i ko-bøvserne
Ved at spise foder med det metan-reducerende fodertilsætningsstof Bovaer, skal 10.000 køer medvirke i et forsøg, som Arla og DSM står bag. Det er et
Nu skal vi spise vores aflagte juletræer
Foto: Jacob Vind Nu er det slut med at smide gamle juletræer ud. De kan nemlig med fordel anvendes som et billigt, klimavenligt og lettilgængeligt
Sådan koger man det perfekte æg
I den kommende tid skal de fleste danskere nok koge lidt flere æg end på en gennemsnitsuge. De fleste kan jo koge et æg, men
WHO stiller spørgsmål ved sundheden af plantebaserede kopi-fødevarer
Mange steder i verden vinder plantebaserede kopi-produkter af fx kød mere og mere frem. Men ikke alle produkter er lige sunde, påpeger WHO i et
Planter forsvarer sig med smagen fra sennep og wasabi
Sennep er ikke bare en kulinarisk nydelse. Den stærke smag indgår også i planteres forsvarsværk mod planteædere Planter kan ikke forsvarer sig ved at løbe
Nitrat i drikkevand kan øge risikoen for fødselsdefekter
Risikoen for at den nyfødte bliver født med fødselsdefekter er større, hvis moderen har drukket drikkevand med selv små mængder af nitrat under graviditeten. Det
Studie: Nordisk kost kan sænke kolesterol og blodsukker
Lars Ove Dragsted er professor og sektionsleder på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Han er en af forskerne bag studiet om nordisk
Fedt og sukker påvirker hukommelsen
Hvis kosten består af fedt og sukker, er det ikke bare risiko for de klassiske sygdomme fedme, sukkersygen og hjerte-kartilstande. Det påvirker tilsyneladende også evnen
Krydderier og krydderiblandinger
Læs originalartiklen her Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 1, 22 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Af Jens Folke,
Krydderier fra A til Z
Læs originalartiklen her Boganmeldelsen har været med i Dansk Kemi nr. 1, 22 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Carl Th. PedersenForord
Ubegrundet frygt for kemi- og medicinrester i slam og komøg
Frygten for husholdningskemikalier og medicinrester i slam og møg gør, at det ikke anvendes som gødning på landbrugsjorde. Men den frygt er ubegrundet, viser 14
Røntgenstråler afslører madens dybe hemmeligheder
Chokolade har et bestemt knæk mens andre fødevarer føles nærmest bløde, når vi tager dem inde i munden. Nu skal røntgenteknologien kaldet for SAXS, eller
Dansk forskning modsiger engelsk påstand om vegetarisk kost og blodpropper
Et engelsk forskningsresultat gik tidligere verden rundt. Det viste, at en vegetarisk kost gav en øget risiko for hjerneblødninger. Men et nyt dansk forskningsresultat fra
Chili er ikke en smagsoplevelse – det er en smertepåvirkning
De fleste ved godt, at at en chiliepeber kan være endog rigtigt stærk. De fleste siger umiddelbart, at den smager stærkt, men det er faktisk
Hent flere