Er ergonomien på plads i dit LAF kabinet?

Overvejer du at skifte dit gamle LAF kabinet kan der være mange gode argumenter – et af dem kan være ergonomi da man ofte arbejder mange timer i kabinettet og det fortjener ordentlig ergonomi.

Er ergonomien på plads i dit LAF kabinet?

Ofte var opgaverne i kabinettet ikke så tidskrævende på det tidspunkt hvor kabinettet blevet indkøbt, og opgaverne er blevet mere tidskrævende over tid. Er ergonomien ikke på plads bliver man hurtigere træt, og fejl opstår lettere.

Dårlig ergonomi kan være i form af:

  • Støj – ældre ventilatorer med gammel teknik støjer noget mere end moderne
  • Lys – ældre kabinetter er typisk med svagt arbejdslys, nye er typisk med stærkt og variabelt LED lys
  • Side vinduer giver ligeledes mere og bedre arbejdslys
  • Arbejdshøjde – de fleste kabinetter leveres i dag med højde justerbare stativer, hvis loftshøjden i jeres lokale tillader det.
  • Skærm integreret i bagvæg – med en skærm placeret centralt i bagvæggen undgår du unødvendige vrid og drej hvis du f.eks. skal følge en SOP

Krav til støj:
I henhold til EN 12469 som fastsætter standarderne for LAF kabinetter må et kabinet max støje 65 dB(A) – hvilket kan være svært for mange ikke TüV godkendte kabinetter at leve op til.

Krav til lys:
Kravet til lys er at der skal være minimum 750 lux – men modsat skal man også være opmærksom på at f.eks. genskin fra rustfri stål overflader kan være generende, så meget lys kan også være galt. Så har du mulighed for variabelt lys i området 750-2000 lux vil det være en fordel.

Vil du vide om det kan betale sig at skifte dit gamle kabinet til et nyt, er du velkommen til at kontakte vores produktspecialister for en uforpligtende gennemgang af mulighederne.