Intelligent vakuumteknologi minimerer energiforbruget

Busch Vacuum Solutions har nu lanceret COBRA NX 0950 A PLUS, den anden vakuumpumpe i den nye PLUS-serie.
Det er en tør, oliefri vakuumpumpe, der kan kører ved en konstant hastighed, eller med trykregulering, hvilket gør den usædvanligt energieffektiv.
COBRA PLUS kan derfor meget præcist holde den ønskede pumpehastighed ved en bestemt hastighed. Den kan også indstilles til at holde det nødvendige vakuumniveau, uanset hvordan procesforholdene ændres.

Den nye COBRA PLUS kan anvendes i en bred vifte af applikationer, hvor der kræves tør vakuumteknologi. Med dens uafhængige og efterspørgselsstyret system, genereres vakuum både pålideligt og effektivt.

Takket være frekvensstyringen dækker vakuumpumpen et pumpehastighedsområde fra 200 til 950 kubikmeter i timen og kan nå et ultimativt tryk på 0,01 millibar.
Alle driftsdata registreres og gemmes altid. Disse data kan tilgås direkte på skærmen på pumpen eller overføres via en Modbus TCP/IP-klient/serverprotokol.
Som et resultat kan vakuumpumpen også fjernstyres fra en pc.
Dette gør den nye vakuumpumpe fra Busch fuldt klargjort til Industry 4.0.

COBRA PLUS er designet til at blive brugt i to forskellige tilstande.
Gennem skærmen på pumpen, kan brugerne vælge mellem ”Konstant hastighed” eller ”Trykregulerings” tilstand. Den mest egnede driftstilstand afhænger dog af applikationstypen. Hvis f.eks. en proces kræver konstant pumpehastighed, kan denne indstilles ved hjælp af driftstilstanden ‘Konstant hastighed’ og ændres når som helst.

Hvis man modsat ønsker at opretholde et specifikt ultimativt tryk, vil man bruge driftstilstanden ”trykregulering”. Der defineres et specifikt tryk, som pumpen opretholder uanset hvordan pumpehastigheden ændres.
Dette betyder, at denne driftstilstand altid bruges, hvis der er behov for konstant ultimat tryk eller et konstant vakuumniveau. Når det krævede vakuumniveau er på plads, fortsætter COBRA PLUS med at køre med en minimumshastighed på 20 Hertz, hvilket gør det muligt at reagere på et pludseligt behov for øget pumpehastighed ved at øge rotationshastigheden. I tilfælde af længere pauser kan vakuumpumpen også tænde og slukke automatisk takket være den Ecomode indstilling. Begge driftsformer gør at COBRA PLUS kan tilpasses perfekt til processen, hvilket resulterer i ekstrem effektivitet, da kun den strøm, der faktisk er nødvendig, forbruges.

COBRA PLUS vakuumpumpen er baseret på den anerkendte skruevakuumteknologi fra Busch. Det væskefri driftsprincip gør det muligt at undgå at bruge olie eller andre driftsvæsker, når der genereres vakuum. Dette gør det særligt velegnet til applikationer, der kræver, at det pumpede medium ikke kontamineres af driftsvæsker, eller dem, der kræver renrumsforhold.

Vil du høre mere om den nye COBRA PLUS kan du kontakte Busch her,
Du kan skrive dig op til World of Vacuum nyhedsbrevet her eller følge dem på LinkedIn.