Kan din måde at oplade lithiumbatterier koste dig din erstatning ved brand?

Opladning af lithiumbatterier

Her er fire ting, du skal være opmærksom på

Det er særligt, når du oplader dine lithiumbatterier, at risikoen for brand er på sit højeste. Og foregår det på uagtsom vis, kan du få problemer med at få dækket skader, hvis uheldet skulle ud. Men hvad vil jurister typisk kalde uagtsom adfærd? Vi giver dig fire eksempler.

 

1.      Brandbeskyttelsen halter under opladningen

Oplader du dine lithiumbatterier overdækket eller i et varmt rum, hvor varmen ikke kan slippe væk, så er der en øget risiko for brand. Men hvad gør du så, hvis du gerne vil have dine batterier låst inde under opladningen uden at slække på brandbeskyttelsen? En af de sikreste løsninger er at oplade dine batterier i et brandsikkert skab. Vores har 90 minutters brandbeskyttelse ude- og indefra, så din virksomhed er beskyttet, hvis der skulle gå ild i et batteri.

 

2.      Batterierne bliver opladet uden opsyn

Du skal kunne reagere med det vons, hvis dit batteri bryder i brand. Men hvordan skal du opdage det, hvis branden bryder ud om natten, mens du ligger under dynen? Her kan du vælge et brandsikkert skab med røgsensor og temperaturføler, som giver dig besked, hvis der er en brand under opsejling. Og så har skabet igen 90 minutters bandbeskyttelse, så du kan nå at få batterierne ud af din virksomhed i tide.

 

De to sidste punkter er relateret til et specifikt sæt anvisninger og batteriets tilstand, og dem kan du se i vores artikel om opladning af lithiumbatterier – sammen med en helt masse tips til sikker opladning.