Lithium-ion-batterier brændte alt ned – på nær én ting

Brandsikkert skab udenpå efter brand

Hvordan ser din virksomhed ud, hvis der går brand i et lithium-ion-batteri?

Har du tænkt over, om der er en bagside til dit effektive elværktøj eller elcykel? Det mærkede en fransk lithium-ion-producent, da deres lokaler pludselig stod i flammer.

 

Hvad skete der?

Branden opstod i nogle lithium-ion-batterier, tog lynhurtigt fat og tvang straks medarbejderne til at evakuere lokalerne. For batterierne udskiller kræftfremkaldende dampe, og så er det nytteløst at slukke dem med vand, da de er selvforsynende med ilt. Slukningsarbejdet varede i fire timer, hvor 58 brandmænd og 25 brandbiler kæmpede mod flammerne. Men bygningen var ikke til at redde. Tilbage stod der kun én ting.

 

Brandsikkert skab indeni efter brand
Sådan ser det brandsikre skab ud indeni efter branden

Dét stod der tilbage

Virksomheden kendte godt til farerne, så de havde inden anskaffet sig et brandsikkert opbevaringsskab med 90 min. brandsikring både ude- og indefra iht. EN 14470 1 og 2. Og det var det eneste, der var i stand til at trodse branden. Men efter brandslukningen, var det på ydersiden tydeligt at se, hvilke kræfter det var blevet udsat for. Skabet opfyldte dog sit beskyttende formål 100%. Så batterierne inden i skabet blev helt skånet.

 

Hvordan ser din virksomhed ud, hvis der går brand i et lithium-ion-batteri?

Der er flere forhold og påvirkninger, der kan pirre dine batterier til brand – se farerne her. Men opbevarer du dem i et skab med 90 min. brandsikring, så får du den afgørende tid til at evakuere i tide. Med SmartStore til opladning og opbevaring og SafeStore Pro til opbevaring får du sågar besked, hvis skabet detekterer røg eller stigende temperaturer. Så kan du få batterierne ud af din virksomhed i tide.

 

Drop eksperimenterne

Den rigtige måde at opbevare batterier afhænger af både dit antal og størrelse af batterier, men også dine arbejdsprocesser, opbevaringsmuligheder og risikovurdering. Vi hjælper dig gerne med at finde den rette løsning – fang os på 76 24 40 80 eller info@denios.dk.