FTIR IRSpirit fra Shimadzu

IRSpirit med markedets mindste fodaftryk samt forbedret brugervenlighed og funktionalitet

 – IRSpirit-serien, nu med to nye modeller, til flere behov indenfor farmaceutiske, kemiske og fødevareindustrier samt akademiske institutioner

IR Pilot Program med 23 applikationsspecifikke arbejdsgange
Holm & Halby er forhandler af Shimadzu, en af verdens førende inden for analytisk instrumentering, der netop har lanceret IRSpirit-serie af Fourier Transform Infrared (FTIR) spektrofotometre.

De to kompakte modeller, IRSpirit-T og IRSpirit-L forenkler analysen og har enestående udvidelsesmuligheder. IRSpirit serien er primært markedsført til farmaceutiske, kemiske og fødevareindustrier og akademiske institutioner.

På trods af deres kompakte størrelse, mindre end et A3-formatark, har IRSpirit-T og IRSpirit-L et stort prøverum, der eksisterende tilbehør fra Shimadzu og tredjepart. Denne kapacitet gør dem til de mindste og letteste FTIR spektrofotometre i verden, der kan bruges sammen med valgfrie produkter fra andre producenter.

IRSpirit-serien indeholder også det dedikerede IRPilot-program med 23 applikationsspecifikke arbejdsgange, som kan anvendes uden at involvere kompliceret parametervalgsproces. Kunderne kan enten vælge IRSpirit-T-modellen, som giver følsomhed svarende til standard Shimadzu-modeller eller til den rimeligt prissatte IRSpirit-L-model. Shimadzu lancere disse produkter på grund af stigende efterspørgsel gennem de seneste år. Instrumentet er ideelt til små laboratorie samtidig med at det kan udvides med alle typer tilbehør.

Derfor involverede udviklingsprocessen både hardware og software. Ud fra et hardwareperspektiv giver de nye systemer samme prøverumsbredde som Shimadzu’s high-end-modeller, selvom de kun er en tredjedel af deres størrelse. For software giver et nyt program operatører med minimal analytisk erfaring mulighed for at erhverve data af høj kvalitet.

Selvom IRSpirit-seriens instrumenter er små og kompakte, er systemerne fuldt styrede som avancerede versioner. Statusovervågning er også tilgængelig såvel som den diagnostiske funktion. IRSpirit-serien har en automatisk tilbehørsgodkendelse, som kan hjælpe brugeren til valg af parameter, som er nødvendige for et bestemt tilbehør.

Det nye IRSpirit-T og IRSpirit-L modellerne har følgende fubktioner:

  • Kompakt men alligevel ekspanderbar

Størrelsen er 390 mm bredt og 250 mm dybt, hvilket er endnu mindre end et A3-ark, og hovedenheden vejer kun 8,5 kg. På trods af deres kompakte størrelse har de et stort prøverum, der kan rumme eksisterende Shimadzu- eller tredjepartstilbehør, hvilket gør dem til verdens mindste og letteste FTIR-systemer, der kan bruge ekstraudstyr fra andre producenter. Desuden gør det unikke design det muligt, at placere systemet lodret i smalle rum, hvor hovedenheden drejes 90 grader, så den 250 mm brede sideflade er orienteret mod forsiden. Dette gør at den f.eks. kan anvendes i en isolator.

  • Specialiseret IRPilot-program hjælper med 23 applikationsspecifikke arbejdsgange

Et nyudviklet IRPilot-program giver brugerne mulighed for hurtigt at starte 23 forskellige analyse-arbejdsgange til applikationer som identifikationstests, forureningsanalyser, kvantitative analyser og filmtykkelsesberegninger. Programmet kan udføres ved simpelthen at vælge formål og teknik til analysen, som gør det muligt for uerfarne FTIR-operatører at starte analysen nemt. Programmet indeholder også funktionalitet til registrering af tidligere udførte analyser, hvilket forenkler processen til ofte udførte analyser.

  • Systemkonfigurationer kan optimeres til det specifikke formål og miljøet som udstyret skal anvendes i

Vinduespladen kan udskiftes med en specialplade, der beskytter optikken mod høje temperaturer og fugtighed. Ved installation af Shimadzu’s unikke Biblioteker så som ”forureningsbibliotek” eller ”termisk nedbrudt plastik” kan systemet anvendes til kontaminantanalyse. Desuden styres systemet via Shimadzu’s LabSolutions analyse data management system, som kan suppleres med Labsolution DB/CS for fuld dataintegritet og CFR21Part11 Compliance

Se video her: https://www.youtube.com/watch?v=Y_A8xzCsFu0

Web link: http://www.shimadzu.eu/irspirit

Kontakt

Vil du vide mere om FTIR fra Shimadzu kan du kontakte Brian Wohlert på bw@holm-halby.dk eller tlf. 43269406