Sådan forbedre du bæredygtigheden for din ULT-fryser

Holm & Halby har samlet 5 ting, du skal huske på, mht. din ULT-fryser, som hjælper dig med at forbedre energieffektiviteten, og dermed bæredygtigheden samt giver en sikker drift af din fryser:

Vent

1. Hver gang du åbner frysedøren, udskiftes den kolde luft med varm luft, og fryseren skal arbejde for at komme ned på sit set punkt igen. Korte døråbninger giver en mere stabil temperatur og sparer energi. Det vil være en god ide at have et rack-system til at hjælpe dig, så du hurtigt kan finde dine prøver. Fryseren bør også være fyldt helt op, for at mindske luft udskiftningen. Har man ikke prøver nok, kan tomme rack, flamingo kasser eller nedfrosset vanddunke hjælpe.

2. Frysere har brug for plads omkring dem, så de kan afgive deres varme, derfor er det meget vigtigt at følge producentens retningslinjer, når du installerer din ULT-fryser. Hvis fryseren ikke er i stand til at “trække vejret” og afgive deres varme, kan det overophede kompressoren og de må  arbejde hårdere og derved øger de deres energiforbrug og i værste tilfælde resultere dette i nedbrud.

3. Foretag en fuldstændig afrimning på din fryser minimum en gang om året.

4. Sørg for at din ULT-fryser har sin egen el forsyning.

5. Overvej at ændre dit setpunkt til -70°C i stedet for -80°C. Ved at ændre setpunkt til -70°C kan du reducere energiforbruget og forlænge levetiden på din ULT-fryser. De fleste prøver såsom nukleinsyrer, proteiner, bakterier og vira opbevares generelt sikkert ved -70°C. – modsat vil nogle frysere bruge mere energi, da de er optimeret til -80°C, så spørg din leverandør inden du skruer op.

Holm & Halby yder service på alle fryser fabrikanter fra -20° til -150°C.

Du kan læse mere om vores serviceydelser på frysere her