Skal dine medarbejdere cykle ture på virksomhedens elcykler?

Så husk lige at opbevare og oplade lithium-batterierne til cyklerne sikkert

 

Kalder alle cykelhandlere, kommuner, cykelfabrikanter, postvæsenet og andre virksomheder, som har elcykler til rådighed. Ved I, hvor brandfarlige lithium-ion batterier er? Vi kommer her med nogle sikkerhedstips til korrekt opbevaring og håndtering af de lithium-batterier, der netop findes i elcykler.

 

Hvorfor er lithium-batterier så farlige?

Jeg er så glad for min cykel, jeg kommer hurtigt langt omkring, og det fordi på en cykel går det let som ingenting… Altså, det er lige indtil din elcykel bryder i brand på grund af lithium-batteriet under bagagebæreren. Yikes.

 

Pludselig brand og farlige dampe siger du?

Lithium-batterier kan pludselig bryde i brand, og det hjælper ikke at sprøjte vand på, da det ikke slukker batteriet. Og for det ikke skal være løgn, så udskiller batteriet også farlige dampe, mens branden står på. Disse dampe vil du ikke have indenbords i dit kadaver.. For at undgå de farlige dampe spreder sig og for at holde en pludselig brand fra et lithium-ion-batteri under kontrol, har vi 2 vigtige tips til din sikkerhedskonto.

 

1. Hvordan opbevarer du lithium-ion sikkert i tilfælde af brand?

Lithium-batterier skal opbevares korrekt, sikkert og lovligt, når elcykel står parkeret. Her har vi to løsninger, som i og for sig er samme løsning. Nemlig et brandsikkert skab der er udviklet specifikt til at huse lithium-ion. Der findes brandsikre skabe, som yder en passiv opbevaring. Det vil sige, at batterierne bare ligger og hygger sig. Hvis du gerne vil have en aktiv opbevaring, så findes der også brandsikre skabe, hvor du kan oplade batterierne, mens de ligger inde i det brandsikre skab.

 

2. Hvordan transporterer du dine cykelbatterier?

Skal du transportere lithium-batterier, så er det en god idé med en transportbeholder eller container, der er fremstillet af stål eller plast. Samtidig er det også en god idé, at beholderen faktisk er udviklet og produceret til transport af lithium-ion. Når du transporterer batteriet, skal du huske at fylde op med fyldningsmidlet PyroBubbles®, som er en certificeret løsning til lovlig og sikker transport af lithium-batterier. PyroBubbles® kan du læse mere om her.

Vil du vide mere om brandsikre skabe?

Hvis du vil vide mere om vores brandsikre skabe til lithium-batterier, skal du være velkommen til at ’vinduesshoppe’ på vores hjemmeside. Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til os på 76244080 eller skrive en mail til info@denios.dk.