Spar energi i dit LAF kabinet

Hvis du overvejer at skifte dit gamle LAF kabinet, kan energiforbruget være en vigtig faktor at overveje. Selvom der stadig findes populære kabinetter fra en ældre teknisk generation, som stadig er i brug i mange laboratorier, såsom den klassiske Holten Safe2010, bruger denne mere end 5 gange mere energi end et tilsvarende nyt Mars 1200 kabinet. Det skyldes blandt andet, at Mars 1200 kabinettet har mere effektive EC-ventilatorer og LED-lys i kabinettet samt en pir-sensor, som automatisk sætter kabinettet i “ECO-mode”, når der ikke arbejdes inde i kabinettet.

Udskift din LAF og spar energi

For at give et eksempel på besparelsen, kan vi se på beregningen af det årlige forbrug og besparelse på et Holten Safe2010 i forhold til et Labogene Mars 1200 kabinet (baseret på 8 timer i almindelig drift, 5 dage om ugen og 50 uger om året). Holten Safe 2010 1,2 bruger 600 watt, hvilket svarer til 1.200 kWh om året, mens Labogene Mars 1200 kabinettet bruger 112 watt, hvilket svarer til 224 kWh om året. Dette betyder, at Mars 1200 kabinettet bruger 5,3 gange mindre energi end Holten Safe2010 kabinettet.

For at give en idé om, hvad denne besparelse kan betyde, kan vi se på, at en smartphone bruger omkring 5 kWh om året på opladning. Hvis du oplader din smartphone hver dag, svarer besparelsen ved at skifte til et nyt kabinet til at kunne oplade din smartphone 71.248 gange.

Det er vigtigt at bemærke, at Holten Safe2010 stadig er sikker at arbejde i og yder både god person- og produktsikkerhed. Hvis du vil vide mere om, hvorvidt det kan betale sig at skifte dit gamle kabinet ud med et nyt, kan du kontakte Holm & Halbys produktspecialister for en uforpligtende gennemgang af mulighederne på deres hjemmeside, http://www.holm-halby.dk.