Star Wars Merchandise takket være effektiv vakuumteknologi

Det hele begyndte i 1977 med den originale film Star Wars-film og kampen mellem ’den mørke og den lyse side’. Siden da har imperiet af Star Wars udviklet sig hurtigt. Ud over adskillige film og serier er der også uendelige merchandise-produkter, der har stor efterspørgsel over hele verden. Star Wars er blevet et værdifuldt brand gennem årene. Fans over hele verden bruger mange penge på fan-merchandise. Dette er også tilfældet for de originale Stormtrooper hjelme. Disse håndlaves stadig i dag i Twickenham, England og de har en høj følelsesmæssig værdi for samlere over hele verden. Vakuumteknologi fra Busch anvendes i produktionen af plasthjelmene. Ved hjælp af R5 lamelvakuumpumper er hjelmene støbt af plast.

Sporting Composites Ltd producerer Stormtrooper Hero hjelme i Shepperton Design Studios den dag i dag efter den oprindelige form fra 1976. På det tidspunkt blev den originale hjelm lavet af Andrew Ainsworth til den første Star Wars-film. Hjelmene er stadig lavet i hånden og endda håndmalet. Seks medarbejdere arbejder på fabrikken i Twickenham og producerer ikke kun Stormtrooper-hjelmene, men også originale Star Wars-rustninger og rekvisitter. Hero Helmets er lavet af to millimeter tyk ABS og er støbt i tidligere tiders originale forme. Den dag i dag er hjelmene ikke helt symmetriske. Dette kan tilskrives det faktum, at da formen blev lavet i 70’erne, var der hverken CNC-maskiner eller AUTO-CAD. Formen består af to dele, som på det tidspunkt, hvor hjelmen til Star Wars-filmen blev støbt, ikke passede hundrede procent på hinanden. Men da Andre Ainsworth kun havde to dage til optagelsernes start, sleb han i hånden den ene side af, indtil de to halvdele passede sammen. Og så blev den asymmetriske originale hjelm skabt, hvis karakteristiske form ikke er blevet ændret til denne dag ved hjælp af moderne CAD-programmer.

Når man støber ABS-hjelmdelene, er det afgørende, at der påføres et klart defineret vakuum for forsigtigt at trække materialet i form. Da hjelmene kun er to millimeter tykke, er vakuumteknologi afgørende for kvaliteten af de støbte dele. Tidligere leverede en stempelenhed det vakuum, der var nødvendigt for at producere Stormtrooper-hjelmene. Dette var ikke kun enormt højt og dermed en støjplage for medarbejderne, men det var heller ikke længere ’state of the art’ i og med, at vakuumteknologien avanceres med tiden. Da den tidligere løsning mislykkedes fuldstændigt, var der hurtigt behov for en pålidelig udskiftning. Shepperton Design Studios kontaktede derfor vakuumeksperterne hos Busch. De var i stand til at tilbyde en passende løsning i form af R5 lamelvakuumpumpen. Disse vakuumpumper er frem for alt kendetegnet ved høje pumpehastigheder selv i lavtryksområder og dermed hurtige evakueringstider. Det pålidelige lameldesign sikrer ydeevnen samt en lang pumpelevetid. R5 RA vakuumpumper er designet til kontinuerlig drift og er modstandsdygtige over for sluttryk. De kan betjenes kontinuerligt ved sluttryk uden overophedning. Dette gør dem ideelt egnede til brug i plaststøbning.

Da tabet af hjelmproduktion skulle forhindres, leverede Busch en lånepumpe, indtil den vakuumpumpe, der faktisk blev bestilt, kunne leveres. Den nye Busch lamelvakuumpumpe, der anvendes, er ikke kun meget mere støjsvag, men fungerer også meget mere effektivt. Shepperton Design Studios er glade for, at produktionen af Stormtrooper-hjelmene stadig er sikret takket være den nye vakuumløsning. Det betyder, at Star Wars-fans over hele verden fortsat kan se frem til deres trofaste samlerobjekter i fremtiden.

Har du spørgsmål til R5 lamelvakuumpumpen eller andet, kan du  kontakte Busch.
Du kan også skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.