Superfoods bliver ofte forbundet med eksotiske planter og frø, men man behøver faktisk ikke kaste gojibær, chiafrø eller acaipulver i hovedet. Bevares, de er gode, men er også både dyre og er blevet fragtet tusindvis af kilometer for at nå de danske middagsborde.
Og så er det slet ikke nødvendigt. Følg med her, når vi tager et hurtigt kig på, hvad du kan spise som alternativ – og du vil helt sikkert blive overrasket. Også over en rigtig superfood, som de fleste helt sikkert kender til. Faktisk den ældste grønsag kendt af mennesket.
Men først til de eksotiske superfoods:
1
Gojibær er kendt for at indeholde mange antioxodanter, men man kan med fordel bare spise gul peberfrugt, majs eller æg, især æggeblommen.
2
Acai er små frugter, der kommer fra en palme, der vokser i Sydamerika. De bliver ofte solgt som pulver, og her er det karotener, som man går efter. Det er forstadiet til A-vitamin. Men fremfor at købe sig fattig i de dyre palmefrugter, kan man også bare gnaske en gulerod eller give maden et drys persille.
3
Chiafrø er nok den mest kendte af disse tre. De findes snart sagt overalt og i alle mulige typer af produkter. Her er det omega-3 fedtsyre, som er den gode ingrediens. Men også her er der meget billige alternativer som rapsolie. Chiafrø har dog også også en anden god egenskab. De er fiberrige, men det er andre frø også. Hvorfor ikke erstatte dem med solsikkefrø?
Og så til den lidt ukendte superfood. Eller i hvert fald nok ukendt i superfood sammenhæng. Det er såmænd det helt almindelige løg. Det er billigt, let tilgængeligt, kan bruges i mange fødevarer, og er blandt andet rig på antioxidanter. Og er navnet lidt for banalt, kan man jo bare sige, at du bruger Allium cepa.