Fire lithiumbrande på en måned: Dét var årsagen

Fire brande i september. Og 115 i hele 2023. Så mange brande er brudt ud i London fra samme brandkilde. Og her er, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har samme type stående i din virksomhed.

For hvis du eller dine kollegaer gerne sætter jer på elcyklen, når I skal til og fra kundemøder, levere varer eller rundt i virksomheden, så følger der en brandrisiko med.

Som udgangspunkt er lithium-ion-batterierne sikre. Men særligt forkert opladning, skader på batteriet og høj varme øger risikoen for, at batteriet bryder i brand.

Men det betyder ikke, at du skal parkere cyklen helt. Her er i stedet fem råd til, hvordan du håndterer og oplader dine batterier sikkert – og dermed minimerer risikoen:

 

1 Opbevar elcykler væk fra nødudgange

Bryder batterierne i brand, er det vigtigt, at du og dine kollegaer hurtigt kan komme væk. Oplad og opbevar derfor dine elcykler væk fra nødudgange.

 

2 Oplad kun dine batterier under opsyn eller med overvågning

Det er vigtigt, at du hurtigt kan reagere og tilkalde beredskabet, hvis en brand bryder ud. Oplad derfor kun batteriet under opsyn eller i en af vores overvågede løsninger til lithium-ion-batterier.

 

3 Sikr tilstrækkelig brandbeskyttelse

Her kan du fx bruge en af vores brandsikre skabe til lithium-ion-batterier eller containere, som holder branden inde og giver dig tilstrækkelig tid til at evakuere og reagere i tide.

 

4 Overhold producentens sikkerhedsanvisninger

For kolde eller varme temperaturer og lange opladningstider kan øge risikoen for brand. Følg derfor producentens anbefalinger og brug altid kun originale opladere.

 

5 Vær forsigtig, når du ikke kender batteriets tilstand

Hvis du har købt brugt udstyr, eller du bruger det samme udstyr som kollegaer, kan der være sket skader, du ikke er klar over. Tjek derfor altid batteriet inden opladning.

 

Vil du vide mere om, hvordan du kan opbevare og oplade dine batterier sikkert? Så følg os på LinkedIn, hvor vi jævnligt deler tips, tricks og vigtig viden.

 

Kilde: London Fire Brigade