Fokus på: Sikker pipettering

sikker pipettering

Problemet ved gentagen pipettering

Når man tænker på ergonomiske problemer og smerteproblemer i laboratoriet, er der så noget mere relevant end pipettering – især for de laboratorier, der bruger meget tid på manuel væskehåndtering?

Kort fortalt, så giver gentagne bevægelser og belastning af håndleddet alvorlige problemer på sigt. Ud over risikoen for arbejdsskader, kan nøjagtighed og præcision blive kompromitteret, og produktiviteten kan lide som et resultat heraf.

 

Arbejdsskader er ikke nogen spøg

Arbejdsskader forårsaget af EGA/EBA (ensidigt gentaget/belastende arbejde), opbygges gradvist på muskler, sener og nerver.

Under forkerte omstændigheder er næsten enhver laboratorieaktivitet i stand til at fremkalde sådanne skader. Ifølge en artikel skrevet af certificeret ergonom Kevin Costello om almindelige lidelser rapporteret af laboratoriearbejdere, er muskuloskeletale bevægelser, der involverer gentagelser, kontaktstress og akavet kropsholdning, de mest risikable.

Med andre ord: Alle bevægelser involveret i pipettering.

Læs artiklen her (engelsk)

 

Korrekt kropsholdning

Korrekt kropsholdning er det vigtigste element, hvis man skal undgå skader fra EGA/EBA. Under gentagne opgaver som pipettering er det vigtigt at opretholde kropspositioner, der giver maksimal styrke med den mindste mængde muskelstress, for at minimere risikoen for skader.

Læs mere om sikker pipettering her (engelsk)

 

Mikrolab’s ergonomibrochure

Læs mere om Mikrolab’s mange ergonomiske løsninger i vores nye og opdaterede ergonomibrochure.

mikrolab ergonomibrochure

Download ergonomibrochuren her