Gør du de her 4 ting, når du oplader dine lithiumbatterier?

Opladning af lithiumbatterier

Så kan det koste dig din erstatning fra forsikringen, hvis der opstår brand

Opladningen er en af de helt store årsager til brand i lithiumbatterier. Og oplader du dine batterier uforsigtigt, kan du få problemer med at hente en erstatningssum hjem fra din forsikring. Men hvad vil juristerne typisk kalde ”uforsigtig adfærd”? Her får du fire af eksempler.

 

1. Oplader du dine batterier uden tilstrækkelig brandbeskyttelse?

Oplader du dine lithiumbatterier overdækket eller steder med høje temperaturer (fx fra sollys), så er der en øget risiko for brand. Det samme gælder, hvis du oplader dem i et lukket rum, hvor varmen ikke kan slippe væk. Men det kan være svært at komme udenom, hvis du vil have dine batterier låst inde. Så her kan du i stedet opbevare dem i et brandsikkert skab med 90 minutters brandbeskyttelse – både udefra og indefra. Så er din virksomhed samtidig beskyttet, hvis der går ild i et batteri.

 

2. Oplader du uden opsyn?

Bryder dine batterier i brand, skal du kunne reagere fluks. Med andre ord: Der skal overvågning til. Men oplader I fx jeres batterier uden for arbejdstiden, kan I ty til et skab med den nødvendige overvågning. Vores skabe til opladning af lithiumbatterier er udstyret med røgsensor og temperaturføler og fyrer op under alarmen, hvis temperaturen stiger, eller røgen kommer. Så kan I få batterierne ud af virksomheden i tide.

 

Vil du se de sidste to årsager? Så finder du dem i vores artikel om opladning af lithiumbatterier sammen med flere nyttige råd.