Laboratory, Automation & Technology (LAT) A/S

GRØN PIPETERING MED π-pet

Grøn tankegang kan også bruges på laboratorieinstrumenter med den rigtige tilgang til materialer, bygning og software. Proteus International har gennem en årrække udviklet ”building block” teknologi indenfor hardware og software. Det har mundet ud i en serie af produkter fra håndholdte pipettehåndtag, engangsspidser over avanceret instrumenter!

Ideen er at det lille laboratorium kan starte med de kendte 1-kanals, 8-kanals og 12-kanals pipetter og hvis behovet opstår opgraderer dem til en del af et automatisk system, hvis dette system skal være mere fleksibelt kan den ”manuelle pipette” udskiftes med en diluter, elektronisk pipette eller pumpe, med eller uden væskedetektion. Er 1-kanal ikke nok kan systemerne naturligvis opgraderes til flere og hvis nu der skal laves ELISA eller lignende kan der naturligvis monteres en robotarm. Skulle systemet være for småt fordi rystere, inkubatorer, pladevaskere eller noget helt andet, så som spektrofotometre, pH, ionselektive elektroder mm. skal installeres, kan modulenheder udskiftes så instrumentbordet har mere plads til at installere disse.

Dette er med andre ord et system der kan vokse med opgaven (opgraderes) og skulle det nå til ”sit livs ende” vil det være let at adskille og genbruge, således at intet vil gå til spilde!

Med andre ord hvor kan man anskaffe et instrument som kan udbygges gennem sit liv fra en manuel pipette til et fuldt avanceret robotsystem.

 

Manuelle pipetter fås fra under 1.000 kr og automatiske systemer fra under 50.000 dkk ex. moms.

 

Yderligere oplysninger på info@lat-int.com