Når lithium bliver til lithiboom – sådan sikrer du din virksomhed

Gå fra bombe- til brandsikker med den rette opbevaring til lithiumbatterier

Der er intet som en ildsjæl, der fyrer op under dansegulvet. Dog tænder idéen om en bålfest næppe en ild i dig, hvis din virksomhed skal lægge lokaler til. Lithiumbatteriernes selvantændende tendenser gør dem til et en hed partystarter, og de gemmer sig garanteret allerede i din virksomheds elværktøj eller mobiler. Men med den rette opbevaring kan du undgå, at de gør din virksomhed til et tidligt – og dyrt – sankthansbål.

 

Hvordan tæmmer man et selvantændt lithiumbatteri?

Er der noget, vand ikke kan klare? Brande fra lithiumbatterier er undtagelsen, der bekræfter reglen. Når et batteri først har fået flammerne til at danse, er de uhyre svære at tæmme. Og selvom undersøgelser peger på, at vandets kølende effekt godt kan få flammerne trængt op i en krog, frarådes det alligevel som slukkemiddel. Lithiumbrandenes vandforbrug slår andre brandes med længder, og branden skal derfor helst selv brænde ud eller kvæles.

 

Opbevaring der sidder lige i skabet

Forkert opbevaring af lithiumbatterier er en brandfarlig affære. Det kan både føre brand og eksplosioner med sig og sætter alt fra miljøet til dine medarbejder og moneter i fare. Du kan dog skubbe hele molevitten ud af farezonen ved at følge disse råd til opbevaring:

 

Producentens anvisninger:brandsikker-container

Er det de varme temperaturer, der fyrer op under batterierne? Producenten vejleder dig om både håndtering og opbevaring, så du kan blive en masse spørgsmål lettere. Du kan spotte vejledningen i brugsvejledninger og sikkerhedsdatablade.

 

Informationsblad fra VdS Schadenverhütung GmbH:

Stadig i tvivl? Tyske VdS kommer dig til undsætning. I deres informationsblad får du alle informationerne om, hvordan dine batterier behandles – fra du får dem i hånden, til de ligger i container. Du kan læse mere her.

 

brandsikker-containerSpær batterierne inde og luk ned for bålfesten

Nu kan du lukke ned for festen en gang for alle. Med en brandsikker container fra DENIOS er du udstyret med en 90-minutters brandbeskyttelse hele vejen rundt – ude som inde. Så kan batterierne feste løs, uden din virksomhed mærker til postyret. Er batterierne i containeren, er sikkerheden i hus.

 

Brænder du inde med spørgsmål?

Skriv i stedet til os på info@denios.dk eller ring på 76 24 40 80 – så hjælper vi dig med at finde den bedste opbevaringsløsning til dine batterier. Du kan proppe flere opbevaringstips i dit sikkerhedsarsenal ved at besøge vores komplette guide her.

Vil du have flere gode tips til miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her