Passer din chef godt på dig i laboratoriet?

Med stinkskabe undgår du giftige stoffer og dampe i laboratoriet

 

Din chef er forpligtet til at passe på dig og dit helbred, mens du arbejder i laboratoriet med kemiske stoffer. Derfor kan det være i god idé at lufte ideen om et stinkskab til chefen. Du vil vel gerne undgå at indånde de giftige stoffer og farlige dampe, vil du ikke?

 

Stinkskab er da et finurligt navn til et skab…

Stinkskab lyder i sig selv som en finurligt ord og navn til en bestemt type af skab. Måske fordi det minder om ordet ”stinkdyr”. Dog har et stinkskab den modsatte egenskab af et stinkdyr. Stinkskabe fjerner de giftige stoffer og farlige dampe, mens du arbejder. Stinkskabe fra DENIOS fjerner ganske enkelt ’stanken’, så du ikke er i fare for at indånde det.

 

Hvorfor er et stinkskab og udsugningsbord lige sagen i laboratoriet?

Et stinkskab og udsugningsbord er guld værd, når der arbejdes i laboratorier med farlige kemiske medier og stoffer. Dette skyldes den særlige udsugningsteknik, som gør sig gældende inde i et stinkskab eller udsugningsbord.

 

Hvordan fungerer udsugningsteknikken?

Udsugningsteknikken fungerer ved, at der bliver tilført frisk luft fra forkanten i stinkskabet og fra forkanten i loftet i stinkskabet. Denne funktion sørger for den høje sikkerhed ved, at du netop undgår at indånde de farlige stoffer og giftige damper. Bagerst i stinkskabet er der en udsugningsfunktion, som sørger for at trække dampene og stofferne til sig (dette sker i samarbejde med den friske luft, som bliver tilført fra forkanten af skabet). På den måde bliver de giftige stoffer og farlige dampe holdt væk fra forkanten af stinkskabet og hermed også dig, mens du arbejder.

Find flere informationer på vores hjemmeside

Hvis chefen kræver lidt ekstra overtalelse, kan du altid foreslå, at I bytter roller for en enkelt arbejdsdag. Så bliver pengepungen helt sikkert fundet frem. Ellers kan du også henvise til vores hjemmeside, hvor både du og chefen kan finde flere informationer om vores stinkskabe, udsugningsborde, udsugningskabinetter og punktudsugning.