For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store potentiale i at udnytte havets ressourcer som tang og mikroalger til fødevarer. Det skriver de i en pressemeddelelse.
– Ambitionen er, at DTU Fødevareinstituttet kan bidrage med viden, så industrien kan skabe sunde, ernæringsrigtige og bæredygtige fødevarer af havets ressourcer. Globalt skal vi blive bedre til at udnytte ressourcerne, så vi også i fremtiden kan brødføde den voksende befolkning, siger professor Charlotte Jacobsen.
Tang tegner sig til at kunne blive en næringsrig råvare i fødevareproduktionen, og især blæretang kan vise sig at være en brugbar, sund og bæredygtig ingrediens i fødevarer. Tang har også potentiale i produktionen af kosmetik og i lægemiddelindustrien.
Også alger har potentiale til at udvinde ingredienser til produktionen af fødevarer. DTU Fødevareinstituttet undersøger derfor i samarbejde med forskellige forskningsinstitutioner og industripartnere muligheden for at dyrke alger i stor skala.