
Man fristes til at sige, at man kan fodre svin med myter og gode råd om mad. For der er mange, som forsøger at kloge sig på et at vores yndlingsemner. Men netop myter er blandt andet noget, som forfatterne bag bogen “Den plantebaserede kost” forsøger at gøre kål på, samtidig med, at de giver mange god råd til en sund livsstil, kommer ind på de officielle kostråd og slutter af med en regulær kogebog.
Omdrejningspunktet er ikke overraskende plantekost. Men her er det vigtigt, at man ved, hvordan man spiser grønt på den bedste måde. En veganer har, modsat hvad mange måske skulle tro, ikke altid den sundeste menu, og der er faktisk befolkningsgrupper, som slet ikke kan overleve kun på plantekost.
Plantekost er dog den sundeste samlede kost, påpeger de, især hvis man spiser så meget af planten som muligt – gerne den hele. Der er også gode råd til, hvordan man får det bedste ud af sine grøntsager.
Bogen forsøger at undgå at havne i den sort/hvide diskussion mellem vegetarer og kødspisere, som alt for ofte har det med at forgifte en ellers spændende debat. Anmelderen i Dansk Kemi mener, at forfatterne formår at forklare det ofte komplicerede stof på en både letfattelig og underholdende vis.