Oversigtsside
Chr. Hansen A/S, osteløbe og teknologispring
Til brug for fremstillingen af bakteriekulturer købte Chr. Hansen i 1993 en grund i Avedøre og opførte en frysetørringsfabrik med tilhørende fermenteringsenhed og lagerfaciliteter. I
Vil du stå i spidsen for et af Danmarks ældste fagblade – Dansk Kemi søger ny redaktør
Illustration: Trine Plass Da vores redaktør, Hanne Christine Bertram, stopper, søger vi en redaktør til et af Danmarks ældste fagtidsskrifter, Dansk Kemi. Dansk Kemi bringer
Fra forskning i nanosikkerhed til mere sikker håndtering af nanomaterialer i arbejdsmiljøet
Illustration: Freepik NFA har udgivet en videnskabelig artikel om NFA's samfundsmæssige aftryk på kemiområdet. Den beskriver, hvordan forskning i nanosikkerhed er omsat til mere sikker
Sulfitter. Sulfo. Sulfonater og sulfater. Sulfa. Sulfy. Sulfider. Sulfan
Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 4, 2025 og kan læses uden illustrationer, strukturer eller ligninger herunder(læs originalartiklen her) Hvad er fælles for
Jubilæumsudgaven af Labdays i Aarhus er kommet godt fra start
Lige fra morgenstunden stod de første besøgende klar til at komme ind på LabDays messen, der i år afholdes i smilets by, Aarhus. Her kunne
Kvantealgoritmer og kemisk forståelse i åbne systemer
Foto: Wikimedia Fra myten om den heroiske beregning til realistiske simuleringer af elektronoverførsel i åbne systemer med hukommelse. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi
Grøn kemi, affald og plast
Grøn kemi – læren om hvordan kemi udføres bæredygtigt og sikkert – bliver kun vigtigere. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 4, 2025
Det gyldne mikrobiom: Tarmbakterier som kilde til det essentielle B-vitamin riboflavin
Riboflavin er et essentielt vitamin, der spiller en nøglerolle for vores sundhed samt for at opretholde et sundt tarmmikrobiom. Artiklen har været bragt i Dansk
Antibiotikaresistens i vores naturlige miljøer
Spredning af antibiotikaresistens kan ske via mineraloverflader. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 3, 2025 og kan læses uden illustrationer, strukturer eller ligninger
Nye metoder giver indsigt i plantebaseret strukturdannelse
Pickled radish on white background Et afsluttet ph.d.-projekt fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 3, 2025
Hofmeister – nem at anvende, svær at forstå
Foto: Freepik Franz Hofmeister opløste æggehvide i vandige saltopløsninger. En artikel fra 1888 beskriver, hvordan nogle ioner får proteiner til at udfælde, mens andre ioner
Udvinding af fødevareproteiner fra kløvergræs ved membranteknologi
Foto: Mette Lübeck Hvis kløvergræs skal kunne anvendes som ny ressource til udvinding af fødevareproteiner, kan membranteknologi være vejen frem. Artiklen har været bragt i
Trinatriumhexafluo… hvad for noget?
Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 2, 2025 og kan læses uden illustrationer, strukturer eller ligninger herunder(læs originalartiklen her) I år fejrer man
Prisen på grisen: Hvad koster oprensning af beskidt CO2?
Designet af forskernes studie. Her er der vurderet, hvordan CO2, fanget på tre forskellige måder, bliver konditioneret, og hvilke aftagere det derefter har. Hvor rent
Der er brug for lange måleserier af miljøparametre
Foto: Freepik Kontinuerlige, kvalitetssikrede målinger af kemiske, fysiske og biologiske miljøparametre giver uundværlig information. Det gælder også for Grønland. Artiklen har været bragt i Dansk
Chemical ionization mass spectrometry in atmospheric studies
Foto: Pixabay Advances in chemical ionization mass spectrometry can improve our understanding of atmospheric composition. Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 2, 2025
Hent flere