Inden for de næste år forventer Arla Foods Ingredients’ en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser. Derfor har Arla Foods investeret ca. 300 millioner kroner i et nyt innovationscenter placeret i Nr. Vium. Centret bliver et topmoderne anlæg på 9.000 kvadratmeter med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et center for forskning og udvikling inden for valle og mælkebaserede ingredienser.
Centret vil være en del af AFI, Arlas datterselskab, der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til kvalitetsingredienser, der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.
Det nye innovationscenter skal beskæftige op til 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter, som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk. Fra avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle eller mælk – til varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden.
Det nye AFI Innovationscenter forventes at åbne i sommeren 2021.