DiaLabXpo

LABORATORIEBRANCHEN VIL MØDES: KUN FÅ STANDE TILBAGE PÅ DIALABXPO


I år kan bioanalytikere, laboranter, diagnostikere og udstyrsleverandører endelig mødes og udveksle erfaringer og få nye idéer til smartere måder at løse deres arbejdsopgaver på. Det sker, når DiaLabXpo gennemføres 22.-23. september 2021 på Docken i København. Eventen, der er udviklet i et samarbejde mellem brancheforeningen DiaLab og MCH Messecenter Herning, rummer både konferencer og en udstilling af de nyeste produkter og teknologier til laboratorier og sundhedssektoren.

Der var stor ærgrelse, da DiaLabXpo i 2020 måtte aflyses. I år gennemføres eventen til gengæld, og det imødekommer et stort behov for igen at mødes fysisk og opdage nye laboratorieteknologier og -produkter med alle sanser. Den lange periode med nedlukninger og restriktioner har tydeliggjort værdien og betydningen af at mødes ansigt til ansigt.
Eventen DiaLabXpo blev første gang afholdt i 2019 som et nyt målrettet tiltag for diagnostik- og laboratoriebranchen. En af de besøgende var Sabine Kähler, der på det tidspunkt var ansat som laborant hos Novo Nordisk.
–  Jeg besøgte DiaLabXpo for at afsøge markedet for nye automatiseringsløsninger, og jeg fik en god dialog med udstillerne om ergonomi og effektivitet. Når  jeg kan sætte mit udstyr til at udføre mit ensidige, gentagne arbejde, så kan jeg i stedet bruge tiden på kvalificering af udstyr og udarbejdelse af forskellige rapporter, dokumentation, små udviklingsprojekter og andre komplekse opgaver.
I dag arbejder Sabine Kähler som salgs- & produktspecialist hos Dandiag og glæder sig til i år at have udstillerkasketten på og bidrage til at bruge sine erfaringer til at få en god dialog med laboranter, bioanalytikere og diagnostikere på messestanden.

ET FÆLLES MESSEFYRTÅRN

Der er også i år stor opbakning til DiaLabXpo fra udstillerne, som allerede nu har lagt beslag på næsten alle standene. Her i 2021 er eventen komprimeret til to dage, hvor temaerne er digitalisering, bæredygtighed, covid-19 og Indkøbernes Dag, og der er fri entré og konferencedeltagelse.
– DiaLabXpo vil være fyldt med inspiration, nyheder, nye netværk, faglige foredrag og meget mere inden for life science. Vi har skabt et fælles eventfyrtårn i branchen som virksomheder, faglige selskaber, organisationer og forskningsinstitutioner kan samles om, siger formand for udstillingsudvalget i brancheforeningen DiaLab og administrerende direktør i Holm & Halby, Morten Dyrner.
En af de udstillere, der glæder sig til at deltage i DiaLabXpo, er Henriette Scharling, Area Manager hos Diasorin. På Diasorins stand vil de besøgende blandt andet kunne se en effektiv covid-19-antistoftest, som både kan anvendes til at kontrollere immunstatus hos vaccinerede og tidligere inficerede samt responsen hos de vaccinerede borgere.
– På DiaLabXpo kan man kan få nogle ting i hænderne og få en faglig dialog ansigt til ansigt om de nye muligheder, de skaber. Det fysiske møde er vigtigt for begge parter, fordi relationer er så vigtige at skabe. I vores branche køber du af dem, du har tillid til, og det opbygger man bedst, når man bruger alle sanser. Det har jeg fået bekræftet gennem de 25 år, jeg har arbejdet med dette. Desuden er de fleste folk jo ved at blive mere end trætte af Teams, hjemmearbejde og indespærring, så vi trænger til at komme ud og afsted for at blive beriget med nyheder og faglige oplæg om f.eks. læringen fra covid-19. Selvom man måske kun kan trække en halv eller hel dag ud af kalenderen, så kan det gøre en stor forskel, konstaterer Henriette Scharling, der er aktiv i DiaLabXpo-komitéen.

RELATIONER STYRKES, OG NYE SKABES

De færreste kender alle mennesker, der er interessante at kende i deres branche, og har heller ikke et forkromet overblik over alle relevante produkter og leverandører. Det er DiaLabXpo en smutvej til for diagnostikere, laboranter og bioanalytikere. Men også en inspirationskilde for udstillerne selv:
– Alle hos In Vitro A/S glæder sig til at møde vores kunder og samarbejdspartnere. Alt for længe har vi siddet isoleret i vores små kuber, og alt for længe har vi bare kommunikeret elektronisk. At mødes rigtigt er det vigtigste, og det vi trænger allermest til, siger Kim Bidsted, direktør, In Vitro A/S, som glæder sig til både at møde nye og gamle relationer.
For udstilleren Dandiag er 2020 og 2021 rekordår, hvad angår afsætning og servicering af laboratorieudstyr, herunder ikke mindst automatiseringsudstyr.
– For os er det vigtigt at deltage på DiaLabXpo for at komme ud og møde vores kunder og vise de seneste nyheder fra vores leverandører. Alle har travlt i hverdagen, og besøg hos vores kunder er ikke så hyppige som før i tiden. Derfor er det, set med mine øjne, vigtigt at fastholde vores udstillinger. Det er den bedste mulighed for at opsøge og få ny viden for vores kunder. Hvis man ikke har mulighed for at opsøge ny viden og få indsigt i den seneste udvikling og forskning, så bliver udviklingen minimal. Det handler om vores alles hverdag, og om at vi vil alle gerne have den bedste behandling – hurtigst muligt. Jeg håber derfor, at vi får mulighed for møde både offentlige og private kunder på DiaLabXpo, så de kan få inspiration til det de med fordel kan gøre anderledes og bedre, siger Bente Nordbjerg, adm. direktør in Dandiag, der glæder sig til igen at møde kunderne på DiaLabXpo og til at præsentere nye innovative og ergonomiske produkter – som den nye MINI 96 fra Integra Bioscience.
DiaLabXpo finder sted 22.-23. september 2021 på Docken i København.

 

Kontaktinformation
Mona Jakobsen
Projektchef, MCH
Telefon: +45 23 21 60 86
E-mail: mj@mch.dk