
Myresyre kan være det nye brændstof, vi skal hælde på brændselscelle-biler i stedet for det noget mere besværlige brint. Myresyre er flydende ved stuetemperatur, og i en brændselscelle vil den kun udlede vand og CO2.
Men hvad nu, hvis myresyren blev dannet ud fra den CO2, som er i atmosfæren. Så vil netto-udledningen kun være vand.
Det har japanske forskere fra Tokyo Universitet arbejdet med, og de er kommet frem med en ny katalysator, der er baseret på det udbredte og billige jern-mineral, geothit, og som er understøtte af aluminiumoxid (Al2O3). Den nye α-FeOOH / Al2O3 katalysator viste en høj effektivitet til omdannelse af CO2 til HCOOH, og ydermere har den en høj genanvendelighed.
Holdet brugte en simpel imprægneringsmetode til at syntetisere deres katalysator. De brugte derefter det jernfyldte Al2O3-materiale til fotokatalytisk reduktion af CO2 ved stuetemperatur i nærværelse af en ruthenium-baseret (Ru) fotosensibilisator, en elektrondonor og synligt lys med en bølgelængde over 400 nanometer.
Myresyre-brændselscellen har været omdiskuteret, fordi man i første omgang mente, at den kemiske reaktion var for uforudsigelig, men i dag er der mere tiltro til den.
En af fordelen ved en myresyre-brændselscelle er, at den ikke er baseret på dyre metaller som platin. Ydermere har man fordelen i transportsammenhæng, at det er let at fragte og hurtigt at tanke. Dermed slipper man for de lange opladningstider og relativ korte række, som dagens elbiler stadig slås med,
Kilde: scitechdaily.com