I dag lyder parolen, at vi alle ender med at køre i elbiler, men hvis vi holder os til den fossile motortype, så er der måske en løsning på det fossile problem; tangbenzin. Det mener man hos Teknologisk Institut, der arbejder med at udvikle det.
I realiteten er det slet ikke benzin, men bioethanol, som benzinmotorer godt kan anvende. Tang har et højt indhold af sukkerarten laminarin. Ved hjælp af enzymer opløses laminarinen på ganske få timer til forgærbart glukose, der momentant fermenteres til bioethanol, som efter destillation kan bruges som brændstof til bl.a. biler.
Tager man i betragtning, at tang er en ikke-fossil energikilde, udleder tang-ethanolen betydeligt mindre CO2. En af fordelene ved at bruge tangbenzin er også, at det kan blandes i almindelig benzin og anvendes i vores biler allerede i dag.
Tang har nogle helt unikke egenskaber, der gør den meget brugbar til “dyrkning” af brændstof. Den optager ikke dyrebar landbrugsjord, skal ikke vandes eller gødes, og det er en af de hurtigst voksende arter, som vokser udelukkende ved fotosyntesen.
Og der er flere fordele. Når tangen dyrkes på åbent vand, minimere den forurening fra fiskeopdræt og absorberer CO2 fra atmosfæren.
Endnu er tangbenzin ikke økonomisk rentabel. En af vejen til opnå det er, at man skal hitte ud af, om man kan raffinere biprodukterne til videre anvendelse.