
Julen er overstået, men for en del af danskerne blev julens glæder på madsiden så ovevældende, at de blev fysisk syge.
30 procent af os spiser mere end normalt i december. Det viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige. Men det er ikke bare mere. En del af dem har indtaget så meget, at der må medicin til at afhjælpe følgerne.
Tal fra Danmarks Apotekerforening har i tidligere år vist, at salget af mavesyremedicin stiger med op til 20 % i december måned sammenlignet med resten af året.
Selvom de ekstra julekilo, som sætter sig på kroppen næsten er en selvfølge i danske hjem, så er det fra et helbredsmæssigt synspunkt ikke sundt, når man ændrer sine kostvaner markant én måned om året. Det forklarer fagchef i sundhed hos Gjensidige, Louise Brix.
– I december måned spiser de fleste mennesker mere fed mad og flere søde sager, end de er vant til, og hvis man ændrer markant på sin kost i en periode, kan det føre til, at man bliver dårlig, får forstoppelse eller måske endda må indlægges med værre symptomer, siger hun.
Mens hver tredje dansker hvert år i december indtager mere mad, end de er vant til, så er udviklingen en anden, når det kommer til at få forbrændt de ekstra kalorier.
Undersøgelsen viser nemlig også, at det blot er 2,5 % af os, der snører løbeskoene mere, end vi har for vane. Det er dog ikke noget, der overrasker Louise Brix.
For mens julemåneden er fyldt op med alle mulige arrangementer, som, i hvert fald i vores hoveder, tager så meget tid, at vi umuligt også kan få tid til motion, er det faktisk anderledes ud i januar.
– Vi ved, at rigtig mange danskere i stedet gør sig ekstra umage med at komme ud og motionere her i januar måned, siger Louise Brix.
Kilde: Gjensidige