• Facebook
  • LinkedIn
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • OM KEMIFOKUS
  • PARTNERLOGIN

KemiFOKUS

Fokus på kemi

  • Analytisk kemi
  • Arbejdsmiljø/Indeklima
  • Biokemi
  • Biologi
  • Bioteknologi
  • Branchenyt
  • Energi
  • Fødevarekemi
  • Historisk kemi
  • Kemiteknik
  • Kemometri
  • Klikkemi
  • Klima og miljø
  • Lovgivning og patenter
  • Medicinalkemi
  • Nanoteknologi
  • Organisk kemi
  • Artikler fra Dansk Kemi

Fødevarekemi

Fødevarekemi07. 04. 2025 | Allan Malmberg

Dansk virksomhed vil vende produktionen af ammoniak på hovedet – ned i en lille container

Foto: Freepik NitroVolt, en dansk biotech-virksomhed, vil vende produktionen af ammoniak på hovedet. I stedet for den velkendte løsning, der bygger på den energitunge Haber-Bosch-proces,

Fødevarekemi24. 03. 2025 | Allan Malmberg

Styrkelse af nyfundet gen kan gøre kartoflen resistent over for svampeangreb

Svampeangreb er en af de slemme skader, som kan ramme kartoffelproduktionen. Nu har den danske biotechvirksomhed Healthycrop lykkedes med at finde et gen, som kan

Fødevarekemi18. 03. 2025 | Allan Malmberg

Forskere står bag hybridost med 25 procent ærteprotein – men med samme smag og tekstur

Forskerne fremviser nylavet hybrid-paneer. Foto: Københavns Universitet Ost med ærteprotein lyder ikke umiddelbart som en kulinarisk delikatesse, men ikke desto mindre er det lykkedes forskere

Fødevarekemi03. 03. 2025 | Allan Malmberg

Forskere har udviklet en ny variant af ris – her er udledningen af metan reduceret med 70 procent

Foto: Freepik Metan er en af de rigtig slemme klimagasser, og en af de store kilder er dyrkning af ris. Nu har svenske og kinesiske

Fødevarekemi17. 02. 2025 | Allan Malmberg

Millionstort rygstød til at gøre den danske fødevareproduktion grønnere

Illustration: Freepik Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings-

Fødevarekemi11. 02. 2025 | Allan Malmberg

Vejen fra kød til plantebaseret kost kan gå over en mellemvariant – hybridprodukter

Foto: Freepik En ny rapport fra Aarhus Universitet tager temperaturen på danskernes lys til at skifte kødet ud med plantebaseret fødevarer. Og den lav. Måske

Fødevarekemi06. 02. 2025 | Allan Malmberg

Tilsætning af cystein er måske vejen til at få reduceret mængden af kviksølv i tun på dåse

Przemyslaw Strachowski og Mehdi Abdollahi arbejder med prøver i laboratoriet. Foto: Chalmers University of Technology Forskere fra Chalmers University of Technology i Sverige har måske

Fødevarekemi15. 01. 2025 | Allan Malmberg

Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

Foto: Aarhus Universitet Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed. Clarissa

Fødevarekemi04. 11. 2024 | Allan Malmberg

Fiskefrikadeller stod bag udbrud af listeria i sommer – sygdommen kostede ét dødsfald

Modelfoto. Foto: Freepik Færdigtilberedte fiskefrikadeller var årsagen til til et sygdomsudbrud som følge af den fødevarebårne bakterie Listeria monocytogenes, har Statens Serum Institut (SSI), Fødevarestyrelsen

Fødevarekemi19. 08. 2024 | Allan Malmberg

Ny forskning: Klimavenlig kost giver mange ekstra sunde leveår

Foto: Freepik Klimavenlig kost er, som det ligger i ordet, smart for klimaet, da det fører til mindre udledning af CO2. Den form for kost

Fødevarekemi19. 08. 2024 | Allan Malmberg

De populære snacks skal væk fra børnenes madpakker – de er tættere på slik end mad

Foto: Freepik Mange børn har små typer snacks med i madpakkerne som mellemmåltider. Men det skal stoppes, mener man fra Tandlægeforeningens side. Alt lige fra

Fødevarekemi24. 06. 2024 | Allan Malmberg

Bakterier rummer måske løsningen til at sænke landbrugets udledning af lattergas

Illustration: Freepik Landbrugets brug af gødning står bag udledning af store mængder af den meget potente drivhusgas dinitrogenoxid (populært kaldet lattergas). Nu har norske forskere

Fødevarekemi11. 06. 2024 | Heidi Thode

Maillard reaktionsprodukter i plantebaserede kødburgere

Vi har kigget på Maillard-produkter; et resultat af kemiske reaktioner, der har betydning for blandt andet smagsudvikling i varmebehandlede fødevarer. Artiklen har været bragt i

Fødevarekemi11. 06. 2024 | Heidi Thode

Plantebaseret ost

Er det realistisk at efterligne smag og konsistens? Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 3, 2024 og kan læses uden illustrationer, strukturer og

Fødevarekemi10. 06. 2024 | Allan Malmberg

Danmark atter ramt af salmonellaudbrud – også denne gang er skurken hakket oksekød

Modelfoto. Foto: Freepik På under en måned er Danmark ramt af en salmonellaudbrud. Over 40 patienter er for nuværende omfattet - næsten 30 mænd og

Fødevarekemi10. 06. 2024 | Allan Malmberg

Veganere får på puklen når vi skal retfærdiggøre vores eget kødforbrug

Foto: Freepik Vi bør spise mindre kød for klimaet skyld. Det er der en generel konsensus om hos de fleste, men anderledes bliver det, når

Hent flere

Næste side »

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis





Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser...
Læs mere her

/Nyheder

  • Kem-En-Tec Nordic

    Sikker gelfarvning på kun 15 minutter?

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Holm & Halby

    VidensDage 2025: To dage i videnskabens og fremtidens tegn

  • Holm & Halby

    Holm & Halby deltager i Europe Biobank Week 2025

  • LABDAYS – Fagmesse for Laboratorieteknik

    LabDays – Almost sold out

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Chemical ionization mass spectrometry in atmospheric studies

    19.05.2025

  • Gamle processer, nye muligheder: Nyt kemisk-biologisk koncept til CO2-fangst og omdannelse

    14.05.2025

  • Centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

    14.05.2025

  • I dag får professor Per Halkjær Nielsen Videnskabernes Selskabs Guldmedalje

    14.05.2025

  • Atmosfærisk transport af PFAS til Højarktis

    28.04.2025

  • Biotek-firma bag fedme-medicin på tabletform har lagt en klar plan om samarbejde eller opkøb

    21.04.2025

  • Dansk virksomhed vil vende produktionen af ammoniak på hovedet – ned i en lille container

    07.04.2025

  • En EU-historie om nomenklatur – og ginseng til hunde, katte og heste!

    01.04.2025

  • Tysk elektrolyseanlæg er som det første i verden blevet integreret direkte i kemisk produktion

    31.03.2025

  • Dansk innovation blander sig i toppen over lande med de fleste patentansøgninger

    31.03.2025

  • Ny grundbog tager studerende på videregående uddannelser ind i den basale kemi

    26.03.2025

  • Nedrivningsarbejdere i kontakt med PCB slipper med skrækken – kun lave niveauer i blodet

    25.03.2025

  • Styrkelse af nyfundet gen kan gøre kartoflen resistent over for svampeangreb

    24.03.2025

  • Fra forskning i nanosikkerhed til mere sikker håndtering af nanomaterialer i det danske arbejdsmiljø

    21.03.2025

  • Dansk forbud mod PFAS er lige på trapperne – indsigelsesfrist mod 2024-aftale er overskredet

    20.03.2025

Alle nyheder ›

Læs Dansk Kemi online

Annoncering i Dansk Kemi

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK - 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik