Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, søger eksperter til at indgå i to paneler, som laver risikovurderinger inden for fødevareingredienser og fødevareemballage. De valgte kandidater vil blive tilbudt et treårigt mandat fra juli 2017.
Eksperter fra Europas universiteter, forskningsinstitutioner og nationale fødevaresikkerhedsmyndigheder opfordres til at ansøge om at indgå i to af EFSA’s videnskabelige paneler for at sikre, at rådgivningen er på et højt videnskabeligt niveau. Det drejer sig om panelet for fødevareingredienser (ANS) og panelet for fødevareemballage (CEF). Valgte kandidater vil blive tilbudt et treårigt mandat fra juli 2017.
Panelernes arbejde
Panelerne rådgiver EFSA i form af videnskabelige udtalelser, som offentliggøres i EFSA Journal – en online publikation med åben adgang.
ANS-panelet behandler spørgsmål om den sikre brug af tilsætningsstoffer, såsom farvestoffer og konserveringsstoffer, samt andre stoffer, der tilsættes fødevarer, f.eks. planter og plantedele. I de kommende år vil panelet i høj grad være optaget af at revurdere forskellige allerede tilladte tilsætningsstoffer – især emulgatorer, stabilisatorer, fortykningsmidler og sødestoffer.
CEF-panelet vurderer blandt andet kemikalier til brug i produktion af plast og andre fødevarekontaktmaterialer samt fødevareenzymer og aromastoffer. En af panelets hovedopgaver i de kommende år vil være en evaluering af forskellige fødevareenzymer, inklusiv enzymer fra genmodificerede mikroorganismer. Målet er at udarbejde en EU-liste over godkendte enzymer.
Læs mere her